Print Friendly, PDF & Email

Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten en laat daarmee zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten. Lisette verrijkt haar veganistische klassiekers zoals een gevulde portobello en krokante tempé met haar befaamde ecofabulous sausje eroverheen. Laat je verrassen door haar creatieve oud Hollandse recepten!

Lisette Kreischer
Gaf haar eerste kookboek Being Ecofabulous in 2009 uit. Nu is de herziene versie uitgegeven, namelijk Ecofabulous eten in alle seizoenen. Drie jaar eerder studeerde ze af aan de stylingacademie met het concept Veggie in Pumps: een platform voor een Ecofabulous manier van leven. Ecofabulous koken in alle seizoenen is een verzameling van haar gevoel en beleving rondom de seizoenen van biologisch en plantaardig koken. Het zijn de recepten die ze door de jaren heen heeft bedacht in combinatie met oude recepten die ze in een nieuw jasje heeft gestoken.

Seizoensgebonden recepten
Een aantal recepten in Ecofabulous zullen je waarschijnlijk bekend in de oren klinken, zoals de chocolademousse op basis van avocado. Andere recepten zal je mogelijk nog niet kennen, zoals bijvoorbeeld de sprookjespannenkoeken met vlierbloesem en rabarber-rozenmoes, broccoli-cappuccino en kruidige rode kool met tofu en ontbijtkoek. Dit zijn de recepten die Lisette deelt in Ecofabulous, Oud Hollandse gerechten in een ander jasjes.

Recepten
De recepten in Ecofabulous zijn dus moderne variaties. De titels van de recepten zijn creatief en de ingrediënten zijn aangepast op basis van de seizoenen. In de lente gebruikt ze in haar gerechten groenten die in dit seizoen op hun rijpst zijn. De recepten zijn ingedeeld in de vier seizoenen, wat het boek heel divers en gemakkelijk te volgen maakt. De uitwerking van de recepten zijn overzichtelijk en helder en de ingrediënten lijst is tevens duidelijk. Per recept wordt er aangegeven voor hoeveel personen het recept is. Ook wordt er per recept een tip gegeven om het net een tikkeltje anders te maken.

Lay-out
De lay-out van Ecofabulous is kleurrijk, creatief en de foto’s zijn heel beeldend. Zowel de lay-out, het lettertype en de fotografie in het boek zorgen voor een prachtig geheel. Het is een aantrekkelijk boek, waar je veel in de keuken aan hebt!

Al met al..
Is Ecofabulous een boek voor veganisten en vegetariërs, maar ook voor diegene die van plan zijn om over te stappen op een plantaardig voedingspatroon. Het is een handig hulpmiddel in de keuken voor het maken van gemakkelijke, snelle en gezonde maaltijden. De meeste recepten zijn gebaseerd op bestaande Oud Hollandse gerechten, maar nét een tikkeltje anders.

Ecofabulous
Auteur: Lisette Kreischer
Uitgever: Orlando
Prijs: €19,95
ISBN: 9789492086662

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. We horen het heel graag!

 

 

Summary
Kookboek: Ecofabulous
Article Name
Kookboek: Ecofabulous
Description
Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten en laat daarmee zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten.
Author