Print Friendly, PDF & Email

De Zweedse Therese Elgquist is een foodie met grote belangstelling voor stijl en visuele presentatie. Door middel van voedzame, leuke en  heerlijke recepten inspireert zij veel mensen tot het nastreven van een meer plantaardige levenswijze. Therese, ook wel Thess, is een freelance food creator, onderneemster, food stylist en tot slot auteur van kookboeken. In haar tweede kookboek Groene Proteïne duikt zij in op het onderwerp ‘plantaardige eiwitten’.

Groene Proteïne
Gebaseerd op 20 verschillende groene proteïnebronnen heeft Therese voor ons 60 heerlijke recepten ontwikkeld. De gerechten zijn onder te verdelen in de categorieën ontbijt, lunch, avondeten en zoete snacks. Amarantpap met dadel-karamelsaus, pastinaak-knolselderijsoep met knapperige boerenkool of bananenbrood met kokosyoghurt. Wij zouden maar al te graag al deze recepten uit willen proberen! Toegevoegd aan deze recepten is een intro met heldere uitleg over o.a. essentiële voedingsstoffen, de 20 proteïnebronnen en Theresa’s ‘essentiële’ keukenapparatuur. Het is naar mijn mening met name deze informatieve intro wat dit kookboek een ware toevoeging aan de boekenkast maakt.

Recepten
Zoals ik eerder al vermeldde, bevat dit kookboek 60 recepten in de categorieën ontbijt, lunch, avondeten en zoete snacks. Het zijn recepten die een beetje in bij de “mode” van deze tijd horen. Zo bestaan veel ingrediëntenlijsten uit producten als chiazaad, gierstvlokken en golden paste. Het zijn ingrediënten waarvan ik mij kan voorstellen dat sommige mensen deze misschien niet kennen en waardoor dit boek ‘onbereikbaar’ kan aanvoelen. Dat gezegd hebbende, ziet elk gerecht er wel prachtig en lekker uit en is de bereiding makkelijk uit te voeren. Daarnaast brengt zij het onderwerp ‘voedselverspilling’ aan bod door recepten als Gebruik-wat-je-hebt-granola, wat ik een goede toevoeging aan het boek vind. Een ding is zeker, Therese’s missie om te laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om plantaardig, lekker, voedzaam én proteïnerijk te eten, is geslaagd!

Lay-out
Zowel intro als de recepten worden ondersteund door simpele, maar prachtig gestylde foto’s. Het zijn donkere, rustige achtergronden om zo de kleuren van de producten en gerechten er uit te laten springen. Mooi en slim als we het hebben over de intro waar zij de 20 proteïnebronnen voor de lezer beeldend maakt. De recepten worden ingeleid met een kort intro en zijn ieder op éé pagina te vinden.

Al met al…
Een boek voor deze generatie. Trendy, informatief en natuurlijk lekker!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Groene Proteïne
Therese Elgquist
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016113
Prijs: €19.99

Summary
Kookboek: Groene Proteïne
Article Name
Kookboek: Groene Proteïne
Description
Gebaseerd op 20 verschillende groene proteïnebronnen heeft Therese voor ons 60 heerlijke recepten ontwikkeld. Neem met ons een kijkje in Groene Proteïne!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!