Print Friendly, PDF & Email

Een feestje zonder alcohol, saai? Echt niet! Zeker niet als je de alcoholvrije drankjes van Arno en Mireille van The Holy Kauw Company kent. Zij geven in het boek Limonade dé geheime recepten voor hun drankjes prijs. Van siroop tot mocktail, van ijsthee tot shrub, allemaal zelf te maken. En ontzettend lekker dat het is! Er staan maar liefst 50 recepten voor alcoholvrije drankjes in talloze smaakcombinaties.

Arno & Mireille
Een van de vele dingen die Arno & Mireille als The Holy Kauw Company doen, is het verzorgen van diners op locatie. Tijdens deze feestjes wordt er uiteraard ook gedronken! De vraag naar lekkere, alcoholvrije dranken werd steeds groter. Zodoende bedachten zij allerlei bijzondere en feestelijke limonades, speciaal voor volwassenen. In de loop der tijd ontwikkelden ze ook recepten van onder andere mocktails, ijstheeën, zoete en hartige dranken. Hoog tijd om die eens op te schrijven en te delen, dachten ze toen. En zo is Limonade ontstaan, met een aantal oude en heel veel verrassende nieuwe recepten.

Cheers!
Tijdens het maken van het boek Limonade, draaide het Holy Kauw laboratorium dagenlang op volle kracht. Ze persten liters sap uit en de geur van verse kruiden hing er continu in de lucht. Flessen ontploften en limonade zat soms zelfs tegen het plafond. Arno en Mireille hebben ontzettend veel lol gehad en af en toe ook veel gebaald over dat sommige dingen niet naar verwachting slaagden. En die keren dat het wél lukte, werd er natuurlijk geproost!

Recepten
In het Limonadeboek staan in totaal negen hoofdstukken. In de eerste twee hoofdstukken worden de basis siropen uitgelegd. Deze bestaan uit zes verschillende smaken: zoet, zuur, fris, pittig, kruidig en hartig. Het derde hoofdstuk gaat dieper in op het maken van de meer zoete non-alcoholische dranken. Hoofdstuk 4 beschrijft frisse drankjes, 5 gaat over zuur, 6 over kruidige, 7 over pittig, 8 over meer kruidig en in hoofdstuk 9 worden de ijsdranken beschreven. Deze indeling zorgt ervoor dat je binnen no-time het recept voor de drank waar jij specifiek op zoek naar bent, kunt vinden. De titels van de recepten zijn creatief en speels, evenals de fotografie. De recepten zijn helder beschreven. Zo staat er bij de benodigdheden de exacte hoeveelheid aan ingrediënten die je nodig hebt voor bijvoorbeeld 6 glazen. In de beschrijving wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de drank maakt. Heel eenvoudig!

Alle materialen die in het boek benoemd worden zijn geen pré, je kunt alle limonades ook zonder het materiaal maken. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van een kaasdoek een schone theedoek, of gebruik een houten pollepel in plaats van een mudler. Vervang bijvoorbeeld ook een vijzel voor een deegroller, kortom, gebruik je fantasie, dan kom je al een héél eind.

Lay-out
Limonade heeft een prachtige lay-out. Het lettertype is speels, van klein tot groot, maar ondanks deze speelsheid blijft de beschrijving wel duidelijk. De foto’s in het boek zijn kleurrijk, helder, fris en eigenzinnig. Bij het zien van de foto’s loopt het water je in de mond. Heerlijk hoe de specerijen, de vruchten en kruiden in beeld zijn gebracht.

Al met al…
Is Limonade, geschreven door The Holy Kauw Company een fantastisch boek tjokvol fijne recepten voor non-alcoholische drankjes voor in alle seizoenen. Van mocktail, ijsthee tot shrub. Alle limonades zijn gemakkelijk thuis te maken, en lekker dat het is!

Limonade
Auteur: The Holy Kauw Company
Uitgeverij: Snor
ISBN: 9789463140423
Prijs: €16,99

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

Summary
Kookboek: Limonade
Article Name
Kookboek: Limonade
Description
Een feestje zonder alcohol, saai? Echt niet! Zeker niet als je de alcoholvrije drankjes van Arno en Mireille van The Holy Kauw Company kent. Zij geven in het boek Limonade dé geheime recepten voor hun drankjes prijs. Van siroop tot mocktail, van ijsthee tot shrub, allemaal zelf te maken.
Author