Print Friendly, PDF & Email

Bakken is de grote liefde van Donna Hay. Met haar nieuwste kookboek Modern Baking heeft ze een eigen moderne bakbijbel de wereld in gebracht. Haar hart ligt bij de echte bakklassiekers en die geeft ze vervolgens een eigen moderne twist. Modern Baking biedt de thuisbakker alles, zowel traditionele recepten als verantwoorde lekkernijen. Zoet, hartig en alles daartussenin kom je tegen. Modern Baking is voor de thuisbakkers die culinaire taarten, koekjes, cakes en zelfs ijs uit eigen keuken willen toveren. Zo heeft bakken heeft iets magisch!

Donna Hay
De Australische Donna Hay staat van jongs af aan al in de keuken. Inmiddels is ze een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze heeft naast Modern Baking nog 26 andere kookboeken uitgebracht in verschillende talen en hier wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Naast kookboekenschrijfster is ze food stylist, krantcolumnist, culinair editor, heeft ze eigen tv-kookshows en is ze regelmatig jurylid bij Masterchef. Ook heeft ze een eigen tijdschrift en is Donna Hay een heus merk. Donna Hay staat bekend om haar eenvoudige, pure recepten waar ze schitterende creaties van weet te maken!

Modern Baking
Modern Baking is met de meer dan 250 recepten een ware bakbijbel. Het uitkiezen van een recept kan dus misschien wat keuzestress opleveren. Gelukkig is het dikke boek overzichtelijk opgedeeld in vijf hoofdstukken, met verschillende thema’s zoals chocolade, karamel, toffee en koffie, suiker en specerijen, vruchten en bessen en tot slot melk en room. Ieder hoofdstuk start met verrukkelijke taarten, cakes en koeken. De recepten die hierop volgen zijn ‘quick fix’-recepten: deze zijn veel eenvoudiger en sneller te maken. Hierna volgen de ‘fresh & light’-recepten, gemaakt met gezondere ingrediënten voor een beetje balans. Het boek bevat heel prachtige en gevarieerde recepten zoals pindakaas-dadelfudge met chocolade of plaatgebak met aardbeien-chiajam en kokos. Maar ook van een vanille-amandeltaart met dragon en munt worden wij heel blij! In Modern Baking zijn deze, samen met nog vele andere bakrecepten, te vinden.


Dikke bijbel

Modern Baking is een dik boek van 400 pagina’s. Deze zijn gevuld met meer dan 250 heerlijke recepten en prachtige fotografie. Aan de talrijke foto’s is duidelijk veel aandacht geschonken. De lekkernijen spatten van de bladzijdes af en dit boek is onmogelijk door te kijken zonder dat het water je in de mond loopt. Het boek is eigentijds en modern vormgegeven, maar is toch heel sfeervol. Genieten is duidelijk de boodschap van het boek. En genieten is het, niet alleen bij het doorbladeren van het schitterende boek, maar natuurlijk ook wanneer je een van de heerlijke recepten zelf bereidt, ruikt en proeft.

Al met al...
Modern Baking is voor een breed publiek geschreven, iedereen kan de recepten bakken. Verder zijn je andere bakboeken totaal overbodig wanneer je Modern Baking in de kast hebt staan. In het grote boek komen zo veel recepten aan bod dat het lastig kiezen is waar te beginnen. Daarbij is de sfeervolle vormgeving de kers op de taart en maakt dat de prijs meer dan waard. Al met al is dit mooie en smakelijke bakboek een dikke aanrader!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Modern Baking
Donna Hay
Uitgeverij: Het Spectrum

Summary
Kookboek recensie: Modern Baking van Donna Hay
Article Name
Kookboek recensie: Modern Baking van Donna Hay
Description
Modern Baking is een aanrader! Het bakboek biedt de thuisbakker alles, zowel verantwoorde lekkernijen als zoete bakklassiekers.
Author