Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Make every day a happy day! Met deze mooie quote als motivatie heeft het bekende platform Happinez een derde kookboek uitgebracht met alledaagse gerechten waar je de hele dag gelukkig van wordt: Happi.food – all the time. Omdat de hele dag een (kook)feestje mag zijn! In dit boek vind je recepten voor fruitige ontbijtjes tot vullende diners en van verrassende soepen tot zoete snacks.

De recepten
Happi.food telt 189 bladzijdes met veelzijdige vegetarische recepten. Er zijn geen inleidende hoofdstukken met basiskennis, handige ingrediënten of kooktips. Het boek begint met ontbijtgerechten, variërend van simpele kwark met granola en kokos voor een drukke werkdag tot gebakken ei uit te oven met pompoen voor een zondagse brunch. Vervolgens vind je recepten voor gezonde smoothies, waarmee je alle vitaminen, mineralen en vezels via één glas binnenkrijgt. Het volgende groene hoofdstuk is gewijd aan enkel salades. Soms kan het lastig zijn om salades smaakvol en spannend te houden. Vaak gebruik ik snel weer dezelfde ingrediënten voor een snelle gezonde maaltijd. In dit hoofdstuk kan je heel wat salade-inspiratie opdoen, bijvoorbeeld een salade met mineola en bulgur of juist een saladetoren met crackers met freekeh (een tarwegraan). Ik kan heel happy worden van de warme, goed vullende soepen in Happi.food. Vooral de kokossoep met gember en doperwten is een echte aanrader. De kleurrijke tussendoortjes in het boek zijn ook leuk voor verjaardagen of als tapas hapjes. Vooral de geroosterde hele bloemkool ziet er prachtig uit op tafel. De hoofdgerechten zijn geïnspireerd door verschillende landen, leuk dat er hierdoor voor iedereen wel wat lekkers bijzit. Ik heb in een kookboek nog nooit zoveel verschillende vleesvervangers en de bereidingswijzen hiervan gezien. Denk aan gebakken tempé, agendashi tofu, groentetajine met quorn en gebakken polentareepjes. Na de hoofdgerechten mogen de toetjes natuurlijk niet ontbreken. Ook hier heeft Happi.food uitsluitend gezonde, natuurlijke ingrediënten gebruikt, met genoeg veganistische nagerechten. Last but not least volgen de zoete snacks, zonder geraffineerde suikers. Lekker als gezond tussendoortje voor onderweg.

Een minpuntje aan Happi.food vind ik dat er geen allergieën en andere bijzonderheden bij de recepten worden aangegeven. Dit is voor mensen met bijvoorbeeld een glutenallergie, lactose-intolerantie of voor veganisten nadelig. Ook staat er helaas geen bereidingstijd bij. Daarnaast worden alle ingrediënten dik gedrukt aangegeven in het recept zelf. Er staat geen aparte boodschappenlijst bij de recepten. Hierdoor zien de bladzijdes er wel leuk uit, maar helaas wordt het wel onoverzichtelijk. Een leuk detail daarentegen vind ik dat er onder elk recept een kort feitje, handige tip of variatie staat.

De layout
Zoals je misschien weet staat Happinez bekend om zijn prachtige, rustgevende foto’s. Tussen de gerechten door staan dit soort fijne foto’s van bijvoorbeeld de zee, groene tuinen en rustgevende natuur. Hierdoor draait het boek niet alleen om eten, maar ook om andere schoonheden van de natuur. De afbeeldingen van de gerechten zelf zijn niet heel bijzonder. Ik vind het wel mooi dat er bepaalde attributen rondom de gerechten zijn geplaatst, waardoor de afbeeldingen een stuk vrolijker worden. Alle verschillende maaltijden staan in duidelijke hoofdstukken opgedeeld, waardoor het boek erg overzichtelijk is.

Al met al…
Happi.food – all the time staat vol met recepten waar je de hele dag gelukkig van wordt, variërend van eenvoudige ontbijtjes tot wereldse diners. Tussen de hoofdstukken door kun je genieten van mooie afbeeldingen van de natuur waar Happinez bekend mee staat. Helaas zijn er geen inleidende pagina’s met basiskennis of kooktips en staan er bij de recepten geen overzichtelijke ingrediëntenlijstjes.

Happi.food – all the time
Happinez
ISBN: 9789400506749
Prijs: 24,95

Ben jij benieuwd geworden naar dit kookboek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

 

Summary
Kookboek recensie: Happi.food - all the time
Article Name
Kookboek recensie: Happi.food - all the time
Description
Make every day a happy day! Met deze quote als motivatie heeft Happinez een derde kookboek uitgebracht met alledaagse gerechten waar je gelukkig van wordt.
Author