Print Friendly, PDF & Email

Leuke Recepten is het kookboek van het gelijknamige foodblog Leuke Recepten van Sandra en Eric Waterschoot. Sinds 2011 inspireert dit duo dagelijks heel Nederland met makkelijke, snelle en vooral leuke recepten! De recepten van Sandra zijn vaak creatief en verrassend om te presenteren en Eric zet deze creaties vervolgens prachtig op de foto. Het resultaat: een veelzijdig blog boordevol leuke recepten en nu dus ook een kookboek. Over dat laatste vertel ik je graag meer!

Leuke Recepten
In het allereerste kookboek van Leuke Recepten vind je meer dan 100 makkelijke basisrecepten en verrassende varianten terug. Stuk voor stuk zijn deze creaties leuk om te maken en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Met minimale inspanning het lekkerste resultaat behalen, dat weerspiegelen deze recepten. Ideaal voor elke dag dus, maar ook voor een creatieve uitspatting in het weekend. Sandra geeft toe dat toen ze samen met Eric begon met leukerecepten.nl, ze helemaal niet zo goed kon koken, maar ze vond het wel heel erg leuk om te doen en ze kreeg er ook steeds meer belangstelling voor en plezier in. Toen ze ontdekte dat koken helemaal niet zo moeilijk is, werd het tijd om dit aan meer mensen te laten zien. Dit was het begin van de website en het gelijknamige kookboek Leuke Recepten. Inmiddels is het blog uitgegroeid tot een platform vol inspiratie met recepten en blogs over recensies, hotspots die het duo bezocht heeft, maar ook recensies van producten, how-to’s en kooktips vind je hier terug.

Lay-out
Het boek zit boordevol basisrecepten die niet mogen ontbreken in je repertoire en die altijd handig zijn om binnen handbereik te hebben. Daarnaast vind je bij ieder basisrecept steeds twee verrassende varianten waarmee je kunt variëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een snelle of een uitdagendere variant, afhankelijk van hoeveel tijd je in de keuken wilt doorbrengen. Deze basisrecepten met bijbehorende variatierecepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken, te noemen: hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bakrecepten. Het receptenoverzicht bestaat uit twee pagina’s en is daardoor erg overzichtelijk. Je kunt in een oogopslag een recept uitzoeken, zonder eerst door heel het boek te hoeven bladeren. Zo staan er in het rijtje voorgerechten 5 basisrecepten voor carpaccio, tartaar, salade en twee soepen, waar per stuk nog twee variaties onder staan. Sommige zijn voorzien van een groen blaadje, wat aanduidt dat het recept 100% vegetarisch is. En dat zijn er eigenlijk best wel veel, meer dan de helft om precies te zijn!

Recepten
In het boek vind je naast salades, soepen, pasta’s, burgers en eenpansgerechten ook hartige hapjes en zoete baksels. Het principe van een basisrecept dat aangevuld is met twee variatierecepten werkt eigenlijk heel eenvoudig en is hierdoor erg toegankelijk. Zo heb je een recept voor basishummus, dat tevens als basis dient voor de hummus met paprika, met daarbij een variatierecept: rode-bietenspread. Het leuke is dat je voor bijna ieder recept één of twee vegetarische varianten hebt die niet onder doen voor het origineel. Hoewel dit geen 100% vegetarisch kookboek is, is de keuze alsnog reuze, en dat verdient een vermelding! Het meest benieuwd zijn wij naar: de zoete aardappelnachos, groentecarpaccio van courgette, bietenlasagne met walnoten, risottoballetjes en in de categrorie zoet, de Tony Chocolonely karamel-zeezoutmousse, de kokoscrêpes met warme kersen en de baklavarolletjes!

Al met al…
Ons vegetarische hart gaat sneller kloppen van dit boek! Meer dan de helft van de recepten zijn vegetarisch en daarnaast zijn de recepten stuk voor stuk makkelijk, snel en vooral heel erg leuk! De recepten zijn ontzettend kleurrijk en zien eruit als een feestje om te maken en om op te eten 😉

Ben jij benieuwd geworden naar het kookboek Leuke Recepten? Of heb je het al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Leuke Recepten
Sandra & Eric Waterschoot
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Summary
Kookboek review: Leuke Recepten
Article Name
Kookboek review: Leuke Recepten
Description
Leuke Recepten is het kookboek van het gelijknamige foodblog boordevol makkelijke, snelle en vooral leuke recepten!
Author