Print Friendly, PDF & Email

Mooi Mediterraan is het nieuwste kookboek van de zussen Janine en Annemieke Jansen. In de boeken Hartstikke Lekker en Hartstikke Mediterraan lieten ze al veel zien van de mediterrane keuken. Mooi Mediterraan is het derde boek waarin ze je meenemen in de mediterrane keuken en de gezondheidsvoordelen hiervan laten zien. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Mooi Mediterraan
Annemieke is cardioloog en doet al jaren onderzoek naar de relatie tussen eten en gezondheid. Janine is kok, fotograaf en grafisch vormgever. Zij zoekt op haar beurt naar heerlijke recepten die passen in deze context. Samen komen ze uit bij de mediterrane keuken. Dit blijkt de meest heilzame keuken te zijn. Maar als je het aan hen vraagt, is de mediterrane keuken ook de lekkerste. In Mooi Mediterraan laten ze zien hoe je gezond en tegelijkertijd heerlijk kunt eten.

Lay-out
Het boek begint met een aantal hoofdstukken met informatie over voeding. Zo vertellen de zussen waar voeding uit bestaat, wat voeding doet met je lichaam en hoe de stofwisseling werkt. Daarnaast vertellen ze over diëten en de mediterrane leefstijl. Na dit informatieve deel is het tijd voor de recepten, die ze hebben opgedeeld in dagdelen (ontbijt, lunch, tussendoor, diner) gevolgd door wat extra categorieën (groente, volkoren, zoet). Aan het begin van ieder hoofdstuk geven ze nog kort wat informatie en tips over dat eetmoment. Daarna volgen alle recepten van dat dagdeel. Het boek is overzichtelijk en heeft prachtige foto’s. Dat Janine verstand heeft van zaken is heel erg goed te zien. Naast foto’s van gerechten bevat het boek veel sfeerfoto’s, waardoor je je ook meteen in de mediterrane sferen waant.

Recepten
De recepten zijn over het algemeen redelijk simpel en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Het boek bevat zelfs een speciaal hoofdstuk met vegetarische en veganistische recepten, heel erg leuk. In het boek staan veel lekkere salades en soepen. Maar in het hoofdstuk ‘Lunch’ hebben ze bijvoorbeeld ook een pagina met broodbeleg, eigenlijk gebaseerd op het Zweedse smörrebröd. Dit is een pagina waar je veel inspiratie kunt opdoen. En voor de liefhebbers hebben ze bij ieder recept de voedingswaarden (calorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten, enz.) benoemd. Aan het eind van het boek staat zelfs een menu voor de lezers die serieus op hun calorieën willen letten. Hier hebben ze voor het ontbijt, de lunch en het avondeten verschillende recepten die zijn gesorteerd op hoeveelheid calorieën. In Mooi Mediterraan kun je recepten verwachten die origineel zijn, maar zonder al te veel ingrediënten. Denk aan een schuimomelet, kikkererwtensoep met spinazie en tahinolie, tuinbonengalettes en sesamijs.

Al met al…
Ben je fan van de mediterrane keuken en wil je weten hoe je gezond kunt eten? Dan is dit echt een boek voor jou! Het boek bevat veel informatie over voeding en staat vol met makkelijke en heerlijke recepten. Door de prachtige afbeeldingen waan je je ook meteen in de mediterrane sferen. Zeker een aanrader dus!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het kookboek Mooi Mediterraan? Of heb je het al in je bezit? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Mooi Mediterraan
Janine Jansen, Annemieke Jansen
Uitgever: Fontaine Uitgevers
EAN: 9789059565500
Prijs: €24,99

Summary
Kookboek review: Mooi Mediterraan
Article Name
Kookboek review: Mooi Mediterraan
Description
Mooi Mediterraan is het boek van de zussen Janine en Annemieke Jansen. Dit is het derde boek dat zij hebben geschreven. Wij zijn benieuwd!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!