Beoordeel dit artikel

Yotam Ottolenghi. Mocht je hem nog niet kennen, dan wordt het daar hoog tijd voor! Deze alomprezen groenteheld staat bekend om zijn heerlijke recepten. De gerechten zitten vol smaakcombinaties die je in al hun eenvoudigheid zullen verrassen. Het nieuwste boek Simpel bevat weer 140 recepten – maar dit keer draaien ze allemaal om ‘minimale moeite en maximale vreugde’. Je leest het hier!

Yotam Ottolenghi
Ottolenghi ken je misschien wel van zijn vorige bestseller kookboeken: Plenty, Jeruzalem en Sweet. Daarnaast heeft de Israëlisch-Britse kok verschillende restaurants en delicatessenzaken onder zijn eigen naam in Londen. Wij zijn fan, want hij plaatst groenten vaak in de hoofdrol in zijn gerechten. Er wordt gezegd dat hij zelfs broccoli sexy kan maken 😉 Voor mij is hij een soort held van de Israëlische keuken, die tal van mensen inspireerden hele Ottolenghi-tafels te creëeren bij mezze diners. Denk aan gegrilde aubergines met yoghurt en granaatappelpitjes en andere mezze-gerechten die vol van smaak zijn door ingrediënten als tahin, harissa en za’atar.

S I M P E L
Ottolenghi’s nieuwste boek draait om gerechten die simpel te maken zijn, maar wel de typische Ottolenghi smaken en verrassingen bevatten! Het motto van Simpel, zit hem in de letters zelf:

  • Snel: de gerechten zijn binnen 30 minuten te maken.
  • Ingrediënten: voor de recepten heb je niet meer dan 10 ingrediënten nodig. Dat leek een uitdaging, maar ook met minder kun je een hoop bereiken.
  • Maak van tevoren: veel recepten kun je een dag (of twee) van tevoren maken. Handig als je een etentje hebt en alvast voorbereidend werk doet, of eten wilt bewaren in de vriezer voor later!
  • Provisiekast: een aantal producten hebben de meeste mensen altijd op voorraad. Denk aan olijfolie, eieren, knoflook, uien, pasta, rijst, yoghurt en blikken peulvruchten. Ideale recepten als je je kast leeg wilt maken! Daarnaast zijn er een aantal typische ‘Ottolenghi-ingrediënten’ die in meerder gerechten terugkomen: sumak, za’atar, rozenharissa, tahin en granaatappelmelasse.
  • Eenvoudiger dan u denkt: sommige recepten zijn makkelijker dan ze lijken! Daarnaast bevat het boek een aantal restaurantwaardige gerechten, die je gewoon thuis kunt maken.
  • Lui: dit boek bevat een aantal gerechten waar je heerlijk lui met iets anders bezig kunt zijn, terwijl het gerecht zichzelf bereidt. Denk aan ovenschotels of een hele selderijknol die langzaam in de oven staat te garen. Zo heb jij tijd voor wat je maar wilt!

Recepten
Simpel is opgedeeld in verschillende hoofdstukken met één type gerechten: brunch, rauwe groenten, gare groenten, rijst, granen en peulvruchten, noedels en pasta, vlees, vis en desserts. Dit boek bevat tal van vegetarische recepten, van gevulde groentes, ovenschotels, salades, brood en beleg, gegrilde groentes en soepen. Genoeg gerechten voor een doordeweekse maaltijd of een uitgebreid diner in het weekend!

Lay-out
De lay-out van dit boek is – hoe kan het ook anders – simpel. Witte pagina’s, simpele zwarte letters, met mooie rustieke eetfoto’s. Grappig vind ik de soort ‘confettistijl’ met gekleurde bollen waarin wordt aangegeven wat voor recept het is. Feestelijk!

Al met al…
Simpel is een dikke aanrader! Voor Ottolenghi fans, maar ook juist voor de thuiskoks die iets minder ervaring hebben. Dit boek is een uitkomst voor degene die feestelijk en speciaal, maar ook gewoon eenvoudig wilt eten. Een musthave voor iedereen!

Ben jij fan van Ottolenghi? Wat is je favoriete gerecht? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Simpel
Yotam Ottolenghi
Foto’s: door Jonathan Lovekin
Uitgeverij: Fontaine
Prijs: €29,99

Summary
Kookboek: Simpel van Ottolenghi
Article Name
Kookboek: Simpel van Ottolenghi
Description
Yotam Ottolenghi's nieuwste boek Simpel bevat weer 140 recepten - die draaien om 'minimale moeite en maximale vreugde'. Lekker, eenvoudig en vegetarisch!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!