Print Friendly, PDF & Email

De avocado wordt ook wel ‘het groene goud’ genoemd en dat is niet voor niets! De laatste jaren is deze vrucht namelijk enorm populair geworden. Natuurlijk niet zonder reden: avocado’s zijn gezond, voedzaam en zitten vol met vezels en gezonde vetten. Daarnaast is de avocado ontzettend veelzijdig en daarom het ultieme ingrediënt voor zowel zoete als hartige gerechten. Niet heel gek dus dat er aan dit superfruit een heel restaurant en gelijknamig kookboek is toegewijd: The Avocado Show! Het kookboek staat vol met de mooiste en lekkerste culinaire recepten!

The Avocado Show
Ron Simpson en Julien Zaal zijn twee vrienden uit Amsterdam die samen het leven net even wat leuker proberen te maken voor iedereen om hen heen. Dat is gelukt! Toen de twee vrienden het eerste avocadorestaurant ooit openden, werd het gelijk wereldberoemd. Met dagelijks wachtrijen tot om de hoek en kamperende fans voor de deur is het restaurant een groot succes te noemen. De gerechten in het restaurant voldoen aan het zogenoemde Pretty Healthy Food-concept. Dat houdt in dat elk gerecht niet alleen smaakvol, maar ook heel mooi geserveerd moet zijn. Daarnaast moet het vol zitten met goede voedingstoffen. Naast het restaurant creëerden ze eigen merchandise, met als gevolg de allereerste avocado pop-upstore ter wereld. Omdat hiermee nog steeds niet alle avocado-cravings waren verzadigd, brachten Ron en Julien een paar weken terug het kookboek The Avocado Show uit. Dit deden zij in samenwerking met Colette Dikke van Fooddeco, die de heerlijke recepten en prachtige foto’s maakte.

Veelzijdig
Door de veelzijdigheid van de vrucht is er voor elk moment van de dag wel iets heerlijks met avocado te bedenken. Daarom hebben de auteurs het kookboek onderverdeeld in zeven categorieën waarin maakbare en fotogenieke recepten langskomen. De hoofdstukken zijn als volgt: Toast & Eggs, Avocado Gardens, Bowls & Salads, Fancy Fastfood, Classics, Snackbar, Sweets en tot slot het hoofdstuk How to. Van een klassieke guacamole tot een zoete avocado-limoencheesecake: The Avocado Show bevat meer dan veertig heerlijke en prachtige recepten met avocado in de hoofdrol. Bij alle recepten is er extra aandacht besteed aan verschillende lifestyles, met opties voor vegans, flexitariërs, vegetariërs en pescetariërs.

#avocado
De populariteit van de avocado is niet alleen te danken aan zijn smaak en voedingsstoffen, maar ook aan het feit dat de vrucht bijzonder fotogeniek is. Avocado is met bijna tienmiljoen hashtags op Instagram een zeer geliefd plaatje. Daarom heeft The Avocado Show het laatste hoofdstuk van het boek toegewijd aan de opmaak van de avocadogerechten. Zo laat het kookboek zien hoe je zelf een avocadoroos of pixelated avocado kan maken voor Instagrammable gerechten uit eigen keuken! Dat het om het perfecte plaatje draait, is ook terug te zien in de vormgeving van het boek. The Avocado Show staat vol met kleurrijke foto’s en vrolijke animaties, wat het een plezier maakt om door te bladeren. Daarbij zorgt het uitgebreide voorwoord, met daarin extra aandacht voor de avocadoteelt, voor een mooi rond verhaal.

Al met al…
The Avocado Show is een uniek kookboek waar wij heel blij van worden! Het boek zet mensen aan om lekker en gezond te eten en dat ook nog eens (zonder al te veel moeite) er mooi uitziet. De meer dan veertig gevarieerde en heerlijke avocadorecepten maken het een uniek kookboek. Daarbij zorgt de vrolijke vormgeving met de prachtige foto’s dat The Avocado Show een perfect cadeau is om te geven of om te krijgen!

Door het internationale succes van The Avocado Show is het kookboek in het Engels en in het Nederlands verkrijgbaar

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

The Avocado Show
Ron Simpson en Julien zaal en Colette Dike
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Summary
Kookboek recensie: The Avocado Show
Article Name
Kookboek recensie: The Avocado Show
Description
Van kookboek The Avocado Show worden wij heel blij! Het boek zet mensen aan om lekker en gezond te eten en dat er ook nog eens er mooi uitziet.
Author