Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Wie goed om zich heen kijkt, vindt overal inspiratie voor de lekkerste gerechten zonder dierlijke ingrediënten. Sjoerd Schotten en Jolijn Pelgrum hebben de fijnste recepten uit hun reizen gebundeld en delen die maar al te graag met ons. Hun boek Vegan smaaksouvenirs is een ontdekkingsreis vol eetinspiratie! Vegan smaaksouvenirs bevat zowel klassieke als verrassende wereldgerechten, waaronder Thaise pad thai, Surinaamse roti, Sri Lankaanse curry, maar ook de club sandwich en perfecte BBQ burger komen aan bod. Uiteraard allemaal helemaal plantaardig!

Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten
Jolijn Pelgrum is food inspirator, blogger, fotograaf en holistic health coach. Haar website www.vegadutchie.nl is een van de grootste vegan blogs van Nederland. Zij schreef eerder het boek Vegadutchie: Vegan verleiding. Sjoerd Schotten is journalist, blogger en docent creative writing. Sjoerd is nog niet heel lang vegan en maar iets langer vegetarisch. Jolijn eet al langer plantaardig. Beiden eten vegan voor de dieren én voor de planeet.

Voedingsfilosofie
De voedingsfilosofie van Jolijn en Sjoerd bestaat uit meer dan het schrappen van dierlijke ingrediënten. Zij proberen namelijk zo veel mogelijk rekening te houden met de effecten van de keuzes als consument. ‘Balans’ is volgens de twee het toverwoord. Het heeft namelijk weinig zin als gezond eten je heel veel stress oplevert. Vandaar dat Jolijn en Sjoerd af en toe ook ‘zondigen’, maar dan wel met overtuiging en zonder schuldgevoel. Waar het volgens hen om gaat, is dat je bewust bent van je keuzes. Samen met hun losse benadering maakt dat alles een stuk makkelijker, leuker en lekkerder.

Recepten
Plantaardig eten is een ontdekkingsreis. Wie om zich heen kijkt, vindt overal inspiratie voor de lekkerste gerechten zonder dierlijke ingrediënten. En dat is precies wat Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten op hun reizen hebben gedaan. Samen ontwikkelden ze wel 75 vegan wereldrecepten die thuis simpel te bereiden zijn. Ook fijn: de ingrediënten kun je gewoon in de meeste supermarkten kunt vinden. Vegan smaaksouvenirs is het uiteindelijke resultaat van deze ontdekkingsreis. Het boek staat vol avontuurlijke wereldrecepten from all over the world. Van hartige ontbijtpotjes uit China, Canadese ahornpannenkoekjes, krokante deegpakketjes met spinazie, Engelse scones, gierst-havermoutpap, bananen- en kokossmoothie, kokosrijst met mango, vegan clubsandwich, Sri Lankaanse crêpes tot aan Turkse ontbijtjes. YUM!

Lay-out
De uitwerking van de recepten zijn helder en duidelijk, waardoor de recepten goed te volgen zijn. Ook de opmaak en indeling als de uitwerking zijn mooi en overzichtelijk. Heel fijn!

Al met al…
Vegan smaaksouvenirs voert je mee langs gerechten die Sjoerd & Jolijn samen ontdekten en aten. Dit deden ze in verre landen, maar ook gewoon thuis in Amsterdam dankzij de Ghanese, Turkse en Marrokkaanse gemeenschap. Een aanrader voor liefhebbers van de vegan wereldkeuken!

Vegan smaaksouvenirs
Auteur: Jolijn Pelgrum & Sjoerd Schotten
Auteur: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046822326
Prijs: €22,99

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. We horen het heel graag!

 

Summary
Kookboek: Vegan smaaksouvenirs
Article Name
Kookboek: Vegan smaaksouvenirs
Description
Sjoerd Schotten en Jolijn Pelgrum hebben de fijnste recepten uit hun reizen gebundeld en delen die maar al te graag met ons. Hun boek Vegan smaaksouvenirs is een ontdekkingsreis vol eetinspiratie! 
Author