Print Friendly, PDF & Email

Tegenwoordig vliegen we allemaal van hot naar her en willen we graag overal bij zijn. We werken steeds harder, hebben steeds meer sociale verplichtingen en houden ook nog eens van lekker eten. Herken jij jezelf hierin? En kan jij jezelf soms een beetje chaotisch noemen? Dan hebben Laurence en Martena het perfecte kookboek voor jou geschreven, namelijk ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Benieuwd geworden? Lees hier onze review. 

Inhoud en structuur
Het ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ is veel meer dan alleen een kookboek. Voor mensen die wat chaotisch door het leven gaan kan dit een gids zijn, een geheugensteuntje of een inspiratiebron. Dit boek begint dan ook met een lijst aan keukengerei en spullen voor in de voorraadkast die volgens de schrijfsters een must-have zijn in iedere keuken! 

De hoofdstukken zijn opgebouwd in vaak voorkomende gevallen. Zoals recepten voor wanneer je vergeten bent om boodschappen te doen of wanneer er ineens een groep vrienden voor je deur staat. Ook staan er recepten in dit kookboek voor wanneer je geen poedel hebt om de restjes op te eten, recepten om het goed te maken met je kinderen, recepten voor als je geen zin hebt in koken en recepten voor wanneer het leven zoet mag. 

Lay-out
De titel van dit kookboek matcht de lay-out. Bij het doorbladeren van ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ zie je de chaos in het boek terug. Met veel gebruikte kleuren en verschillende soorten foto’s hebben Laurence en Martena het chaotische gevoel perfect weergegeven. Maar maak je geen zorgen! De recepten zijn overzichtelijk en duidelijk. In het 117 pagina’s dikke kookboek vind je prachtige recept foto’s, maar ook tekeningen/animaties, terug die een goede sfeer afgeven. Ook zijn er foto’s van opgedekte tafels, waar de gezelligheid ervan af spat. 

Recepten
Alle recepten in dit kookboek zijn redelijk eenvoudig gehouden. De ingrediëntenlijsten zijn niet ellenlang, maar juist kort en krachtig (en niet duur). De bereidingstijd en kooktijd zijn zo kort mogelijk gehouden. Dit maakt het kookboek perfect voor de chaoten onder ons. Maar ook wanneer jij jezelf niet chaotisch vindt, is dit een kookboek dat bij iedereen past! Er zijn redelijk wat vegan en vegetarische recepten, maar ‘Het kookboek voor een heerlijke chaotisch leven’ bevat ook recepten met vlees en vis. 

Al met al…
Dit kookboek is perfect voor iedereen die meer inspiratie wilt voor redelijk makkelijke recepten. Dit boek is aan te raden voor flexitariërs of vegetariërs, maar niet echt voor de veganisten. Daar staan er helaas net iets te weinig recepten van in. Dit kookboek is, naast een goede dosis inspiratie voor recepten, ook een inspiratie voor het aanvullen van je eigen voorraadkast en keukengerei! 

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven
Martena Duss
€25,99 | Lannoo
ISBN 9 78940 1476706

cover kookboek voor een heerlijk chaotisch leven

 

 

 

 

 

 

 

Summary
REVIEW: Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven
Article Name
REVIEW: Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven
Description
Ben jij soms een beetje chaotisch? Dan is 'Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven' perfect voor jou! Benieuwd? Lees hier onze review. 
Author