Print Friendly, PDF & Email

Daar is hij dan, de langverwachte opvolger van I love groente: We love groente! Een kookboek van Janneke Vreugdenhil waarin zij ons helpt om groentegekken te worden. Hoe je dat volgens Janneke wordt? “Zeker niet door er maar op te blijven hameren hoe gezond groenten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de beste manier om ons allemaal, groot en klein, van groenten te laten houden, is door ze gewoon hartstikke lekker klaar te maken. Vergeet het G-woord. (Ik meen het: verboden!) Vergeet dat je vroeger groente móést eten. Vanaf nu mág je het. Voor de lol.” Vandaag vertellen wij jou meer over dit nieuwe kookboek!

We love groente
Makkelijk en inspirerend, dat is wat de recepten in We love groente zijn. We hebben het dan over over meer dan 120 gloednieuwe recepten! Van salades tot soepen voor elk seizoen, van verrassende voorgerechtjes tot originele ovenschotels. Ongeveer een derde van de gerechten in het boek is veganistisch, de rest is vegetarisch. Daarnaast valt een behoorlijk deel van de vegetarische gerechten heel gemakkelijk veganistisch te bereiden. Of het gerecht veganistisch, vegetarisch of makkelijk veganistisch te maken is, wordt duidelijk aangegeven. Dat maakt dit kookboek geschikt voor iedereen!

Recepten
Met de recepten uit We love groente zorgt Janneke ervoor dat dit kookboek onmisbaar is voor iedereen die zijn vegetarische (en veganistische) repertoire eens flink wil uitbreiden. De recepten zijn er in de categorieën ‘Starten of sharen’, ‘Wie wil er soep?’, ‘Snel iets op tafel’, ‘Familiefavorieten’, ‘Voor erbij’, ‘Restjesdag’, ‘Salades voor alle seizoenen’, ‘Ontbijt, brunch, lunch, brinner’, ‘Borrelvoer’, ‘Snoepgroente’ en ‘Een paar basisrecepten’. Alle recepten bevatten weinig en geen ingewikkelde ingrediënten en zijn zeer makkelijk te bereiden. Toch moedigt Janneke ons aan zich vooral níét aan haar recepten te houden. ‘Koken is geen exacte wetenschap. Vertrouw gewoon.’ Ze heeft groot gelijk! Wat er overigens voor mij uitspringt, is de toevoeging van de categorie ‘Restjesdag’. Hiermee brengt Janneke de kwestie voedselverspilling aan het daglicht en geeft zij aan dat dit niet nodig is!

Lay-out
Elk recept wordt op de pagina ernaast vergezeld door een foto ervan. Een leuke toevoeging aan de recepten is dat elk van deze wordt geïntroduceerd met een korte inleiding met achtergrondinformatie over het recept of de ingrediënten. Dit geeft de connectie van Janneke en het gerecht aan en voegt enthousiasme toe aan het recept.

Al met al..
Kan ik dit boek iedereen aanraden! De recepten bevatten niet al te veel en al te dure ingrediënten, zijn makkelijk te bereiden en vriendelijk voor iedereen. Of je nu carnivoor, flexitariër, vegetariër of veganist bent.

Benieuwd geworden naar We love groente of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

We love groente
Janneke Vreugdenhil
ISBN: 9789057599590

Summary
Kookboek: We love groente
Article Name
Kookboek: We love groente
Description
Vergeet dat je vroeger groente móést eten. Vanaf nu mág je het. Voor de lol. Vandaag vertellen wij jou meer over kookboek We love groente!
Author