Print Friendly, PDF & Email

In De Kookbijbel reeks van Carrera Culinair is er een mooie aanwinst bijgekomen! Wij kennen de Kookbijbels natuurlijk van de Vegabijbel, van onze eigen Isabel Boerdam. De nieuwste toevoeging aan de reeks is De bijbel van de Indiase keuken, door Paulami Joshi. Paulami is in 2017 vanuit India naar Nederland verhuisd. Zij miste de echte authentieke Indiase smaken en wilde deze naar Nederland halen, en dat doet ze via dit kookboek!

Van Noord tot Zuid
De Indiase eetcultuur is enorm divers en heeft een uitgebreide geschiedenis waarin verschillende landen de eetcultuur hebben beïnvloed. Zo is in het boek te lezen dat de Perzen en Portugezen gerechten meebrachten, en dat door de vele handelsreizen verschillende gerechten vanuit China, Maleisië en Indonesië hun intrede hebben gedaan in de Indiase keuken. De Britten brachten de nieuwe kooktechniek, het bakken, mee en namen op hun beurt Indiase specerijen mee naar het Verenigd Koninkrijk. In dit boek word je meegenomen door heel India en merk je op dat elke regio zijn eigen gerechten heeft. Leuk weetje: de gerechten in het Noorden worden vaak met platbrood geserveerd en in het Zuiden met rijst.

De basis van de Indiase keuken
In de Westerse wereld is Indiaas eten vooral bekend geraakt door de verscheidenheid aan curry’s, maar Indiaas eten is zo veel meer dan dat. Paulami geeft in haar boek informatie over typisch Indiase ingrediënten en begint met de basisrecepten, waaronder garam masala, mangochutney en platbrood. Daarnaast legt zij uit hoe je het beste rijst kan koken, platbrood kan maken en samosa’s kan vouwen. De pagina’s daarna zijn overzichtelijk opgedeeld per regio: Noord, West, Zuid, Centraal, Oost en Noordoost, en bevatten de recepten waar Paulami mee is opgegroeid.

Vegetarisch en vegan
Als je aan Indiaas eten denkt, denk je al gauw aan butterchicken en de vele curry’s die vaak op de menukaarten staan in Indiase restaurants. In dit kookboek vind je recepten met vlees en vis, maar het overgrote deel, namelijk 75% van de recepten, is vegetarisch. In het boek staan heerlijke recepten die vol van smaak zijn, zoals een kardemom-venkel curry met paneer en gefrituurde aubergine in yoghurtsaus. Ook zijn 100 van de 234 recepten veganistisch en staat er bij veel recepten die dat niet zijn een optie om het gerecht vegan te maken. En als je van zoet houdt, kun je aan de gang met het maken van de lekkerste Indiase desserts. Zo is er voor ieder wat wils!

Snel tot uitgebreid koken
Het kookboek bestaat uit verschillende hoofdstukken waarin bijna elk gerecht wordt uitgelicht met kleurrijke foto’s. Bij elk recept staat erbij voor hoeveel personen het is en hoeveel tijd het kost om te maken. Achterin is een makkelijk en overzichtelijk register te vinden waar je alle recepten kunt terugvinden. Ook wordt er aangegeven welke recepten vegetarisch en vegan (te maken) zijn. Super handig!

Al met al…
Dit boek is ideaal om de Indiase keuken te ontdekken. Je proeft de liefde van Paulami voor India. Als je de basisingrediënten in huis hebt, kun je gelijk aan de slag. De recepten zijn kort en duidelijk beschreven, wat het aantrekkelijk maakt om te gaan koken. Naast de recepten met vlees en vis staan er genoeg recepten in voor vegetariërs en veganisten om uit te proberen. Als je de echte smaken van India wilt beleven, is dit kookboek zeker een aanrader!

Ben jij benieuwd geworden naar De bijbel van de Indiase keuken? Of heb jij dit kookboek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

De Bijbel van de Indiase keuken
Paulami Josi
Uitgeverij: Carrera

Summary
REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken
Article Name
REVIEW: De bijbel van de Indiase keuken
Description
De Kookbijbel reeks heeft er een mooie aanwinst bij: De bijbel van de Indiase keuken, door Paulami Joshi. Lees hier onze review!
Author