Print Friendly, PDF & Email

Chocolade, wie houdt er nou niet van? Wij zijn stiekem allemaal chocolade-lovers en bij ons op kantoor gaan de nodige chocoladerepen er dan ook doorheen. Maar wat is nou leuker dan je chocoladerepen zelf maken? In het nieuwe kookboek van Anne-Marij de Koning, ‘De chocolade bar‘, leer je de fijne kneepjes over het maken van je eigen repen. Ze neemt je mee in haar reis door de chocoladewereld. Benieuwd geworden naar dit kookboek? Lees hier onze review.

Inhoud en structuur
In ‘De chocolade bar’ leert Anne-Marij de Koning je alles over de technieken bij het maken van je eigen chocolade bar. Daarnaast maakt ze je ook wegwijs in de verschillende smaken chocolade, want dit is veel meer dan alleen melk, wit en puur. In het eerste hoofdstuk vertelt Anne-Marij methodes om chocolade op temperatuur te brengen, hoe je zelf fruit kunt drogen en welke materialen handig zijn bij het maken van de perfecte chocoladereep.

Hierna volgen hoofdstukken met recepten. Deze recepten zijn verdeeld onder klassiekers, fruitige repen, crunchy chocolade, op je tong smeltende recepten en als laatste hoofdstuk: recepten met chocolade verwerkt in taarten en cakes.

Lay-out
‘De chocolade bar’ is een kookboek van 100 pagina’s met een overzichtelijke lay-out. Wanneer de recepten eindigen is dit duidelijk aangeduid met een streep onder de beschrijving. Vervolgens begint het volgende recept op de pagina daarna. Dit zorgt voor veel overzicht en is het duidelijk tot waar het recept duurt. Bij alle recepten staan prachtige foto’s, allemaal gefotografeerd in een lichte stijl. Het is duidelijk te zien welke spullen er nodig zijn voor de recepten en voor hoeveel stukken het gerecht is.

Recepten
Dit kookboek heeft 35 recepten met allemaal als hoofdingrediënt chocolade, iets wat menig persoon blij maakt denken wij 😉. De hoeveelheid ingrediënten verschilt per recept. Bij het ene recept heb je minder ingrediënten nodig dan bij de ander. Wel heeft Anne-Marij in ‘De chocolade bar’ gebruikt gemaakt van veelal dezelfde of vergelijkbare ingrediënten. Zo kun je dus ingrediënten van het ene recept ook gebruiken voor de ander, dat is natuurlijk altijd fijn!

Voor deze recepten heb je ook wel specifieke materialen nodig, bijvoorbeeld een suikerthermometer. Anne-Marij adviseert het gebruik van deze materialen zodat jij thuis de lekkerste chocoladerepen zelf kunt maken. Er kunnen dus materialen zijn die je nog zult moeten aanschaffen, maar die je wel weer vaak kunt gebruiken en veel terugkomen in meerdere recepten.

Al met al…
‘De chocolade bar’ is weer eens iets anders dan andere kookboeken op de markt. Het lijkt ons super leuk om te leren over de bepaalde technieken bij het smelten van chocolade en wellicht lijkt jou dat ook wel iets. Het is ontzettend leerzaam en het is iets wat je niet zomaar op internet kunt vinden. Wij duiken in ieder geval nu de keuken in om onze eigen heerlijke chocoladereep te maken! Want alles dat zelfgemaakt is blijft uiteraard het allerlekkerst.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘De chocolade bar’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

De Chocolade Bar
Anne-Marij de Koning
€14,95 | Gook Cook
ISBN 9 789461 432643

 

Summary
REVIEW: De chocolade bar
Article Name
REVIEW: De chocolade bar
Description
In het nieuwe kookboek van Anne-Marij de Koning leer je de fijne kneepjes over het maken van je eigen chocolade reep. Lees hier onze review.
Author