Print Friendly, PDF & Email

Wij kunnen ontzettend genieten van een mooie boswandeling in het voor- of najaar. Maar wist je dat je tijdens je wandeling ook flink wat receptinspiratie kunt opdoen en zelfs kan beginnen met het verzamelen van je ingrediënten? Bernadette Wörndl deelt in haar kookboek ‘De smaak van het bos‘ bijzondere recepten met daarin verschillende ingrediënten per seizoen uit de natuur. Ben je net zo nieuwsgierig geworden als wij? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
Bernadette gebruikt het bos als haar voorraadkast in dit bijzondere kookboek. Ze start met een voorwoord en een instructie over hoe je dit boek het beste kunt gebruiken. De recepten zijn onderverdeeld in vier hoofdstukken, naar de seizoenen waarin het hoofdingrediënt het meest gunstig is om te plukken. Per plant die je kunt gebruiken voor de recepten, heeft Bernadette een plantenportret geschetst waarin de kenmerken, verspreiding, bloeitijd en het gebruik worden genoemd. Ook ligt ze toe met welke planten je de gewenste plant kunt verwarren tijdens het plukken. Vervolgens deelt ze een reeks recepten waarin de verschillende soorten planten een rol spelen.

Lay-out
De mooie illustraties en de fotografie vol met kleuren uit het bos maakt dit boek erg aantrekkelijk om door te bladeren. Per seizoen worden planten genoemd die je kunt oogsten en na een plantenportret volgt een reeks recepten met hierin de plant als ingrediënt. Door deze indeling en fotografie krijg je de indruk dat je door Bernadette wordt meegenomen tijdens een wandeling door het bos. De receptuur is duidelijk geschreven en er staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je vanuit de natuur kunt verzamelen. De fotografie uit dit kookboek is gedaan door Kathrin Gollacker

Recepten
De recepten in dit kookboek variëren van siroop gemaakt van dennentoppen tot brandnetel pizza en bosbessenkoekjes. Er is dus genoeg keuze in zoete en hartige gerechten. De recepten zijn niet ingewikkeld en ook zeker te bereiden zonder dat je zelf het bos in moet voor ingrediënten. De ingrediënten voor het recept die je uit het bos kan halen staan duidelijk gemarkeerd met het symbool van een blaadje.  De ingrediëntenlijsten zijn niet te lang en buiten sommige planten uit het bos om kun je de ingrediënten makkelijk in de supermarkt vinden. Ook leuk; het grootste deel van de recepten is vegetarisch!

Al met al…
Dit is het ideale Sinterklaas of kerstcadeautje voor jezelf of iemand in je omgeving die gek is op de natuur en het ontdekken van nieuwe dingen. Dit bijzondere kookboek laat je op een hele andere manier van je boswandeling genieten en staat bomvol nieuwe receptinspiratie. Daarnaast is het verzamelen van ingrediënten uit de natuur ook beter voor je portemonnee! 😉

Benieuwd geworden naar ‘De smaak van het bos’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

De smaak van het bos
Bol.com | Libris
Bernadette Wörndl
€24,95 | Sterck & de Vreese
REVIEW: De smaak van het bos

 

Summary
REVIEW: De smaak van het bos
Article Name
REVIEW: De smaak van het bos
Description
Bernadette Wörndl deelt in 'De smaak van het bos' bijzondere recepten met ingrediënten die je zelf kan verzamelen tijdens een boswandeling.
Author