Print Friendly, PDF & Email

Lenna Omrani inspireerde met haar eerste kookboek ‘Every Day Vegan’ veel Nederlanders om meer of zelfs uitsluitend plantaardig te eten. Een vraag die zij van lezers, naast de enthousiaste reacties, wel veel terugkreeg was: vegan eten, dat is toch duur? Met dit kookboek wil Lenna dit vooroordeel over plantaardig eten de wereld uit helpen. Word je al benieuwd naar hoe ze dit heeft gedaan? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
Dit kookboek is gericht op iedereen. Of je nu een veganistisch, flexi of vegetarisch eetpatroon volgt, iedereen kan genieten van de vele recepten in dit kookboek. Voordat de recepten aan bod komen, zijn een aantal hoofdstukken toegewijd aan tips om op een budget friendly manier plantaardige boodschappen te doen. Lenna geeft je eerst een tour door de supermarkt met tips die je in je achterhoofd kan houden om goedkoop producten in te slaan. Meal preppen, biologisch vs niet biologisch en seizoensingrediënten worden in deze hoofdstukken ook behandeld. Met het verzamelen van de recepten heeft Lenna niet alleen rekening gehouden met je portemonnee, maar ook met de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt om in de keuken te staan. De recepten zijn zelfs ingedeeld op basis van bereidingstijd. Extra leuk: de recepten worden afgesloten met 4 weekmenu’s met avondmaaltijden uit het boek met daarboven de prijs die je hier totaal aan besteedt.

Lay-out
Wij worden erg vrolijk van de stijl van dit kookboek. De gezellige pastelkleurtjes passen helemaal bij de mooie foto’s van Lenna en de gerechten. De fotografie van de gerechten is op zo’n manier gedaan dat het er huiselijk uit ziet, de gerechten komen hierdoor totaal niet ‘intimiderend’ over. De recepten zijn superoverzichtelijk en zijn duidelijk geschreven. Wat dit boek uniek maakt, is dat de prijs die je per persoon besteedt aan elk recept duidelijk vermeld is.

Recepten
Er is een grote variatie als het gaat om bereidingstijd van de recepten. Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan is er keuze genoeg, maar ook wanneer je wel zin hebt om een middagje je handen uit de mouwen te steken zit er wat voor je tussen. Dit kookboek biedt recepten geschikt voor ontbijt, lunch, diner, dessert of gewoon als snack. En allemaal met ingrediënten met 100% plantaardige oorsprong en niet belastend voor de portemonnee!

Al met al…
Wij raden dit kookboek aan iedereen aan! Welk eetpatroon je ook volgt, er zit vast wel iets voor je bij. De recepten zien er heerlijk uit en daarnaast hoeven ze niet veel tijd, ingrediënten en geld te kosten! Wij vinden dat Lenna met het ontwikkelen van haar kookboek zeer geslaagd is met het verspreiden van haar boodschap: plantaardig en gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn! 😊

Benieuwd geworden naar Every Day Vegan Budget Friendly of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Every Day Vegan Budget Friendly
Bol.com | Libris
Lenna Omrani
€24,99 | Kosmos

 

Summary
REVIEW: Every Day Vegan Budget Friendly
Article Name
REVIEW: Every Day Vegan Budget Friendly
Description
Met haar nieuwe kookboek 'Every Day Vegan Budget Friendly' wil Lenna Omrani het vooroordeel dat vegan eten duur is uit de wereld helpen.
Author