Print Friendly, PDF & Email

Hoe meer wij experimenteren, hoe meer we groenten gaan waarderen! Wij zijn inmiddels gek op alle smaken en texturen die de natuur ons te bieden heeft. We geven groenten dan ook met veel plezier een hoofdrol in onze gerechten. Mari Maris denkt daar hetzelfde over, en wijdt er haar nieuwste kookboek ‘Groenten’ aan. Wij namen een kijkje in dit kookboek, lees hier onze review.

Inhoud en structuur
We hoeven je vast niet te vertellen dat de recepten in dit kookboek groenten in de hoofdrol hebben. De hoofdstukken zijn ingedeeld in de verschillende groentesoorten, ontzettend handig als je het ons vraagt! Zo kun je, als je zin hebt in een bepaalde groente, snel de recepten met deze groente vinden in dit boek! Ook kun je hiermee direct ervoor zorgen dat je nooit meer een overgebleven stuk groente in de koelkast moet weggooien. Je zoekt gewoon een leuk recept uit met die groente in de hoofdrol!

Het eerste hoofdstuk heet ‘recept van dit boek’. De hoeveelheid humor in dit hoofdstuk liet ons flink glimlachen. Dit hoofdstuk vinden wij tevens erg handig, er wordt namelijk uitgelegd hoe we dit kookboek moeten gebruiken. Na dit hoofdstuk volgen alle recepten. Vóór het dankwoord en het register is er een hoofdstuk met basiskennis en basisrecepten. Dit lijkt ons voor de beginnende (groente)kok een hele fijne toevoeging! 

Lay-out
Dat de recepten ingedeeld zijn per groenten vinden wij super overzichtelijk. Met de ingrediëntenlijst links en de bereidingswijze rechts wordt elk recept compact en overzichtelijk gehouden. Wel staan er op elke pagina meerdere recepten. Deze lay-out is begrijpelijk aangezien het boek anders twee keer zo dik zou zijn geweest. De rustieke, pure foto’s van de groenten in het boek vinden wij prachtig en echt iets toevoegen. Het is een fijn kookboek om doorheen te bladeren!

Recepten
De meeste recepten in ‘Groenten’ zijn apart, vernieuwend, maar toch makkelijk te maken! Dit vinden wij zo fijn! Met dit boek kan iedereen experimenteren met nieuwe smaken en bereidingswijzen. Daarnaast staan er genoeg klassiekers in. Alle recepten in dit boek zijn vegetarisch, voor de veganisten zijn er ook genoeg opties! Ook zijn de meeste niet-vegan recepten makkelijk te vegan te maken. Bij de recepten is er niet vermeld wat de bereidingstijd is, maar heb je dat echt nodig als je kunt genieten van het koken van creatieve recepten? Wat wij wel een leuke touch vinden aan dit kookboek is dat zij vermelden hoe lang de recepten houdbaar zijn na bereiding, hoe handig!

Al met al…
Wij vinden het ontzettend leuk dat groenten de ster van de show zijn in dit kookboek. We raden het boek dan ook aan iedereen aan; van deze bijzondere gerechten met 63 verschillende soorten groenten wordt iedereen blij!

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Groenten’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Groenten
Bol.com | Libris.nl
Mari Maris
€42,50 | Nijgh & Van Ditmar
ISBN 978 90 388 1074 4
groenten

 

Summary
REVIEW: Groenten 
Article Name
REVIEW: Groenten 
Description
Mari Maris wijdt dit kookboek aan de heerlijke groenten die de natuur ons te bieden heeft. We vertellen je wat wij ervan vinden!
Author