Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Maak je borst maar nat want met ‘In het wild geplukt’ veranderen we terug naar jagers en verzamelaars. Met het kookboek van Lieve Galle is onkruid wieden nog nooit zo leuk geweest! Ga op pad en verzamel al jouw lievelings ingrediënten, gewoon in de achtertuin. Sit back, relax en leer eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden en wortels verzamelen en bereiden. Daarna gaat het echte werk beginnen! 

Inhoud en structuur 
Lieve Galle is een echte herborist en dat blijkt. Van de grappige anekdote over het project ‘How to Survive in a City’ tot de uitgebreide (80 pagina’s!) uitleg over verschillende soorten wilde kruiden, bloemen, zaden en wortels. Ook vind je hier leuke tips en tricks over het verzamelen en het bereiden van de planten. Wij kunnen nog veel van haar leren! Vanaf pagina 111 beginnen de recepten, dit zijn er in totaal 48. Het boek bevat recepten met ingrediënten die je in het Nederlandse en Belgische landschap kan vinden. De recepten die het boek bevat gaan van sappen en smoothies naar salades, van pesto naar hapjes en van warme gerechten naar zoetigheid. 

Lay-out 
Het kookboek bevat veel witruimtes waar wij erg van houden. De hoofdstukken van de boeken zijn duidelijk aangegeven met een prachtige afbeelding en een leuke titel. De foto’s van de planten zijn mooi gemaakt en laten goed zien over welke plant het gaat. Niet bij ieder recept staat een afbeelding maar dit is geen probleem. Bij ieder thema, zoals bijvoorbeeld dips,  staat een mooie foto om jou een idee te geven hoe jouw dip eruit komt te zien, of deze nou met zuring is of met vogelmuur. De foto’s passen goed bij de strekking van het boek, ze zijn erg puur gefotografeerd en overal zijn de planten goed te zien.  

Recepten 
De recepten in dit kookboek zijn allemaal veganistisch! De recepten zijn relatief makkelijk om te maken en hebben een korte ingrediënten lijst. Het moeilijkste is het verzamelen van alle ingrediënten. De planten moet je namelijk zelf zoeken in de natuur! Gelukkig geeft Lieve aan dat zij tijdens het ‘How to Survive in the City’ project binnen no-time een lunch voor 30 personen hadden verzameld. Dus steek je handen uit je mouwen, dan smaakt het extra lekker. Wat wij missen bij de recepten is de bereidingstijd en voor hoeveel personen het is. Daarnaast staan er geen echte hoofdgerechten in het boek, de recepten zijn vooral voor bijgerechten, sappen, dips en dressings. Het zijn bijzondere en vernieuwende recepten waar wij enorm blij mee zijn! Zo kun jij jouw eters enorm verrassen met een eigen bereide maaltijd.

Al met al… 
Maak een lekkere (stads)wandeling en pluk ondertussen jouw gratis lunch/diner! Wij krijgen er helemaal zin in. Het onkruid waar we allemaal chagrijnig van worden maakt ons nu alleen nog maar blij. Leer en geniet met dit prachtige kookboek van Lieve Galle, een echte aanrader voor iedereen die wat nieuws wilt proberen.  

Heb jij al eens van dit boek gehoord of zelfs al in huis? Of ben jij nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten in een reactie op het blog, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

In het wild geplukt 
Lieve Galle
€24,95 | Sterck & de Vreese
Bol.com | Libris
ISBN 978 90 5615 802 6
in het wild geplukt

 

Summary
REVIEW: In het wild geplukt
Article Name
REVIEW: In het wild geplukt
Description
Met ‘In het wild geplukt’ van Lieve Galle is onkruid wieden nog nooit zo leuk geweest! Ga op pad en verzamel al jouw lievelings ingrediënten.
Author