Print Friendly, PDF & Email

Wij hebben nooit genoeg inspiratie voor nieuwe vega(n) recepten. In het kookboek ‘No meat. No nonsense.’ wil de Belgische Paul Florizoone de boodschap dat plantaardig eten niet moeilijk of saai hoeft te zijn naar buiten brengen. Dit volledig vegetarische kookboek bevat makkelijke, smaakvolle, vega(n) en toegankelijke recepten. Ben je benieuwd geworden naar wat wij van de rest van dit kookboek vinden? Lees dan verder!

Inhoud en structuur 
Het kookboek ‘No meat. No nonsense’ bestaat uit een verzameling plantaardige inspiratie, recepten en tips & tricks. Het kookboek van  185 pagina’s begint met een inleiding en het hoofdstuk ‘No nonsense over veggie‘. In dit hoofdstuk worden vooroordelen over vega(n) eten door Paul ontkracht en veel gestelde vragen beantwoord. Ook leuk; in dit hoofdstuk vind je een aantal tips hoe je een vleeseter verleidt om meer plantaardig te eten. De recepten zijn onderverdeeld in 4 categorieën (fingerfood, snelle hap, dinner en dessert). De recepten variëren van Belgische klassiekers tot gerechten uit de wereldkeuken. En zoals we eerder al vermeldde: de grootste gemengde deler van de gerechten is dat ze allemaal volledig vegetarisch zijn en een aantal ook veganistisch! Het kookboek eindigt met een dankwoord en een aantal leuke foto’s die horen bij het verhaal van Paul.

Lay-out 
‘No meat. No nonsense’ heeft een strakke opmaak met felle effen kleuren. De recepten zien er hierdoor fris en strak uit. Met een aantal leuke animaties zijn de moeilijkheidsgraad, het aantal personen en de tijdsduur voor de recepten aangegeven. Daarnaast staat er per recept aangegeven of deze mogelijk vegan kan. De fotografie is kleurrijk en geeft een gezellig, home-made gevoel.

Recepten
Alle recepten zijn vegetarisch en een aantal dus ook veganistisch. In één van de eerste hoofdstukken legt Paul uit hoe je het grootste deel van de recepten makkelijk veganized. De moeilijkheidsgraad van de individuele recepten staat aangegeven. Deze loopt van ‘easy peasy‘ op naar ‘iets moeilijker, maar yes you can!’. De ingrediëntenlijsten zijn niet te lang en bestaan uit producten die makkelijk in de (Nederlandse) supermarkt te vinden zijn.

Al met al… 
‘No meat. No nonsense’ vinden wij echt een toevoeging aan je boekenkast. Het kookboek bevat een ontzettend ruime variatie aan vega(n) recepten, voor ieder wat wils dus! Omdat per individueel recept de moeilijkheidsgraad staat aangegeven is dit kookboek ideaal voor de beginnende en ervaren vegetarische kok. Als je vast op zoek was naar iets voor je verlanglijstje voor de aankomende feestdagen, denk dan eens aan dit kookboek!

Benieuwd geworden naar ‘No meat. No nonsense’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

No meat. No nonsense.
Bol.com | Libris
Paul Florizoone | Lannoo
€26,99 | ISBN: 978 94 014 8831 0

REVIEW: No meat. No nonsense.

 

Summary
REVIEW: No meat. No nonsense.
Article Name
REVIEW: No meat. No nonsense.
Description
In het kookboek 'No meat. No nonsense.' laat Paul Florizoone zien dat plantaardig eten niet moeilijk of saai hoeft te zijn.
Author