Print Friendly, PDF & Email
3.2/5 - (5 stemmen)

Koken zonder pakjes & zakjes, hoe doe je dat? Karin Luiten laat in haar nieuwe kookboek: Vega zónder pakjes & zakjes, zien hoe je heerlijke vegetarische en vegan recepten maakt. In dit kookboek wisselt ze haar smaakvolle recepten af met handige tips en eerlijke en grappige columns.  

Inhoud en structuur
Het boek heeft diverse thema’s, er is dus voor ieder wat wils! Zo zijn er recepten voor de borrel, een goede paste, hartige taarten en fastfood gerechten. En dat zijn ze nog niet eens allemaal! De verschillende thema’s bevatten uiteenlopende recepten wat erg fijn is voor de afwisseling. Naast de smaakvolle vegetarische en vegan recepten staan dit kookboek ook vol met tips voor tijdens het koken. Iets wat wij ontzettend leuk vinden! Daarnaast bevat het boek enkele ‘kliekjesrecepten’, dit onderdeel vinden wij erg interessant en handig. Voor- en achterin het boek zijn smaakmakers en veel basisrecepten te vinden. Altijd praktisch om te hebben als je het ons vraagt. Door het kookboek heen staan verschillende columns, waarin Karin persoonlijke verhalen verteld. Dit maakt dit kookboek extra leuk!

Lay-out
Wij vinden de beelden van het boek erg vrolijk. De groene kleur van de illustratie op de cover wordt doorgetrokken door het hele boek. Daarnaast worden die illustraties ook weer door het hele kookboek gebruikt. Dit zorgt voor een geheel! De fotografie in dit kookboek is erg mooi en wij krijgen er spontaan zin in om deze recepten te maken! Niet bij elk recept staan afbeeldingen geplaatst, maar de extra losse beelden door het kookboek heen maken dit weer goed.

Recepten
De meeste recepten zijn binnen 20 minuten te bereiden en hebben een niet al te lange ingrediënten lijst. Vaak heb je grotendeels van de ingrediëntenlijst al in de kast liggen. De lange en korte recepten wisselen elkaar af, wat erg fijn is. Daarnaast zijn de recepten duidelijk en bondig schrijven, dit vinden wij erg prettig. Bij elk recept staat aangegeven wat de bereiding- en kooktijd is, voor hoeveel personen het is en of het vega of vegan is! Ook bevat elk recept een paar tips voor bijvoorbeeld de bereiding. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Al met al..
Dit kookboek vinden wij echt een aanrader! De diverse thema’s zorgen voor een breed scala aan vegetarische en vegan recepten. Daarnaast zijn de tips, columns en basisrecepten een fijne toevoeging. Wij zijn fan, jij ook?

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Vega zónder pakjes & zakjes’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat ons weten wat jij ervan vindt in een reactie, op Instagram of op Facebook. We zijn benieuwd!

Vega zónder pakjes & zakjes
bol.com | libris
Karin Luiten
€25.99 | Fontaine uitgevers
ISBN 9789464041255 

vega zónder pakjes & zakjes

 

Summary
Review: Vega zónder pakjes & zakjes
Article Name
Review: Vega zónder pakjes & zakjes
Description
Koken zonder pakjes & zakjes, hoe doe je dat? Karin Luiten laat in haar nieuwe kookboek, vVega zónder pakjes & zakjes, zien hoe je dat doet.
Author