Print Friendly, PDF & Email

Hoe leuk is het om eten te delen met anderen? Dat kan natuurlijk heel goed in de vorm van een borrelplank, maar wist je dat je veel meer kunt serveren op een plank? Kate Kasbee is super creatief met het serveren van lekker eten op een plank. Met haar nieuwe kookboek ‘Vegan op de plank’ laat Kate de prachtigste vegan creaties zien om met iedereen van te genieten! 

Inhoud en structuur
Het kookboek ‘Vegan op de plank’ bestaat uit 50 opgemaakte serveerplanken met verschillende soorten gerechten. Deze gerechten zijn onderverdeeld in 5 hoofdstukken: ‘Ontbijt- en brunchplanken’, ‘Borrelplanken’, ‘Maaltijdplanken’, ‘Feestelijke seizoensplanken’ en ‘Fruit- en dessertplanken’. Het kookboek begint met een introductie hoe je het beste een plank kan opbouwen en samenstellen. Vervolgens wordt er per hoofdstuk een overzicht gegeven van de recepten. De ingrediënten van de opgebouwde planken en de bereidingswijze worden per gerecht beschreven. De recepten voor bepaalde dips en sausjes staan achterin het boek beschreven, hier wordt in de recepten naar verwezen. De gerechten zijn grotendeels Amerikaans geïnspireerd, zoals een Thanksgiving plank of Smores plank. Maar er zitten ook planken met Aziatische gerechten tussen of borrelplanken zoals wij ze ook kennen. Veel variatie dus!

Lay-out
Het kookboek is overzichtelijk opgebouwd met op de ene pagina het uitgewerkte recept en de andere pagina een foto van het gerecht. Deze pagina’s wisselen af, wat voor speelsheid zorgt. De foto’s zijn licht en kleurrijk en stralen gezelligheid uit. Ook omdat je aan de gerechten ziet dat ze gedeeld zullen worden met anderen. De recepten zijn overzichtelijk en redelijk kort. Dit komt doordat je soms wordt doorverwezen naar de pagina’s achterin het boek voor de recepten van de bijgerechten.

Recepten
Alle recepten zijn volledig vegan! De gerechten zijn vooral geschikt als je uit wilt pakken voor vrienden of familie en je wat meer tijd in een mooie opgebouwde plank wilt stoppen. Alhoewel je veel ingrediënten, zoals nootjes, fruit of chocola, vrij snel op de plank kan leggen, zijn er ook veel dips en sausjes die je nog moet maken. Het fijne is dat je veel dingen van tevoren al kunt maken, waardoor je alsnog een snelle plank met lekker eten op tafel kan zetten! De ingrediënten van de recepten zijn erg toegankelijk en je kunt bijna alles in de reguliere supermarkt vinden. Bij elk recept staat vermeld voor hoeveel personen de plank is.

Al met al…
De vegans onder ons weten dat vegan hapjes op een borrelplank vaak schaars zijn. Dus een boek vol recepten met vegan belegde planken, is een echt cadeautje. En ook voor een gezelschap met niet-vegans zal je iedereen omverblazen met deze lekkere planken. Wil je meer inspireren met vegan eten? Dan is dit kookboek zeker wat voor jou. Een aanrader dus voor iedereen die er van houdt om eten te delen!

Heb jij al eens van dit boek gehoord of zelfs al in huis? Of ben jij nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten in een reactie op het blog, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vegan op de plank
Bol.com | Libris.nl
Kate Kasbee
€22,99 | Terra
ISBN 978 90 898 9877 7

 

Summary
REVIEW: Vegan op de plank
Article Name
REVIEW: Vegan op de plank
Description
Hoe leuk is het om eten te delen met anderen? In Vegan op de plank zie je wat je allemaal voor vegan gerechten kan serveren op een plank!
Author