Print Friendly, PDF & Email

Veganistisch koken kan niet alleen heel lekker en gezond, maar ook heel makkelijk én betaalbaar. Dat bewijst Merel Wildschut al jaren op haar blog De Groene Meisjes. In haar boek Vegan voor iedereen deelt zij een hele reeks aan plantaardige recepten die eenvoudig, voedzaam én lekker zijn. Benieuwd naar dit kookboek? Lees hier onze review!

Structuur
Het kookboek bevat iets meer dan 150 pagina’s waarin ongeveer 50 recepten te vinden zijn. Het begint met een kort voorwoord van Milouska. Zij vertelt hoe zij ontzettend veel heeft gehad aan de blog De Groene Meisjes toen zij overging naar veganistisch eten. Daarop volgt een woord van Merel zelf, waarin ze niet alleen het boek introduceert, maar ook een boodschappenlijstje heeft opgeschreven met alle producten die je volgens haar standaard in huis moet hebben, zoals tahin, kokosmelk en meer. Achterin Vegan voor iedereen kan je een heel fijn register vinden, zodat je alle recepten heel gemakkelijk kan terugvinden!

Lay-out
Vegan voor iedereen is een erg mooi kookboek qua lay-out. Het is kleurrijk, maar tegelijkertijd ook heel rustig vormgegeven. De pagina’s worden gevuld door prachtige foto’s van de gerechten en natuurlijk de uitgeschreven recepten, die in een leuk lettertype zijn gedrukt. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur die op elke pagina heel subtiel terugkomt. Het zijn dat soort details dat een kookboek er doet uitspringen van andere kookboeken.

Recepten
In dit kookboek zijn een heleboel verschillende recepten te vinden: voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor het borrelen en bakken. Zoals de titel al doet verklappen, alle recepten zijn veganistisch en ze zijn ook echt voor iedereen. Het merendeel van de recepten is eenvoudig te maken, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ze er allemaal onwijs lekker uitzien! Je kan goed met dit kookboek vooruit als je snel iets wilt maken, maar ook als je langer in de keuken wilt staan. Het boek bevat recepten voor mensen die veel tijd in handen hebben en iets minder. Zo zit er tussen de ontbijtrecepten een wentelteefjesrecept voor de vroege vogels met veel ‘levenslust’, maar ook een simpele ontbijtshake voor mensen die ‘s ochtends wat minder makkelijk uit bed komen 😉 .

Al met al…
Vegan voor iedereen is een super tof, compact kookboek vol met heerlijke vegan inspiratie. De recepten zien er verrukkelijk uit en zijn ook niet te ingewikkeld. Met dit boek wordt duidelijk dat je geen veganist hoeft te zijn om een keer heerlijk te genieten van een lekker vegan gerecht. Af en toe veganistisch is heerlijk voor iedereen! Een absolute aanrader.

Ben jij benieuwd geworden naar Vegan voor iedereen? Of heb jij dit kookboek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vegan voor iedereen
Merel Wildschut
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Summary
REVIEW: Vegan voor iedereen
Article Name
REVIEW: Vegan voor iedereen
Description
In Vegan voor iedereen van Merel Wildschut wordt een reeks aan heerlijke vegan recepten gedeeld. Lees hier onze review van dit kookboek!
Author