Scandinavische keuken: quiche met spinazie, aardpeer en feta
2.2 (43.33%) 12 votes

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Scandinavische keuken aan bod! Hiervoor gebruikten we Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann. Dikke aanrader!

Vandaag delen we het recept voor quiche met spinazie, aardpeer en feta. Heerlijke aardse smaken! De quiche is simpel om te maken. Je kunt hem ook prima bewaren als je ‘m niet in één keer opkrijgt en meenemen als lunch. Krijg je gasten? Ook dan is het een ideaal gerecht, want je kunt hem de dag van tevoren al maken en alleen eventjes opwarmen in de oven als je hem wilt eten!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen

Voor het deeg
100 g bloem en extra om te bestuiven
100 g volkoren steengemalen speltbloem
1 el zeezout
75 g boter in blokjes en extra om mee in te vetten
75 g kwark

Voor de vulling
200 g aardperen
2 el olijfolie
2 knoflooktenen, fijngehakt
500 g verse of diepvriesspinazie
5 geklutste eieren
100 ml crème fraîche
200 g feta, verkruimeld
1 tl geraspte nootmuskaat
1 tl zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Begin met het deeg. Meng beide soorten bloem met het zout in een grote kom, en wrijf de boter er met je vingertoppen door. Doe dan de kwark erbij en kneed het deeg met je handen licht door tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. (In plaats hiervan kun je alle ingrediënten in een keukenmachine pulseren, voeg wat extra water toe als het deeg geen geheel wordt.)

Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond en beboter een taart- of quichevorm van ongeveer 28 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg en zet 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Bedek het deeg in de vorm met bakpapier en vul met bakbonen of rijst. Bak 15 min. in de hete oven. Haal de bakbonen en het bakpapier eruit en bak nog eens 5 min.

Maak ondertussen de vulling. Schil de aardperen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Verhit de olie in een grote steelpan en bak de aardperen 3-4 min. op laag vuur. Doe de knoflook erbij en laat 5 min. meebakken. Haal de pan van het vuur. Was de verse spinazie in koud water en laat in een andere steelpan op middelhoog vuur slinken. Laat goed uitlekken in een vergiet.

Doe de geklutste eieren, crème fraîche, feta, nootmuskaat en zout en peper in een grote kom en roer goed door met een houten lepel. Doe er dan de uitgelekte spinazie en de aardperen bij en roer voorzichtig door. Giet het geheel in de vorm, zet deze terug in de oven en bak 30-35 min., of totdat de vulling vaste vorm aangenomen heeft maar nog een beetje beweeglijk is. Serveer direct met een lekkere salade.

Scandinavisch Comfort Food
Trine Hahnemann
€ 29,99
Terra
ISBN: 9789089897473

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit Scandinavisch Comfort Food? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Scandinavische keuken: quiche met spinazie, aardpeer en feta
Article Name
Scandinavische keuken: quiche met spinazie, aardpeer en feta
Description
Vandaag delen we het recept uit Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann voor quiche met spinazie, aardpeer en feta. Heerlijke aardse smaken! De quiche is simpel om te maken en ideaal om mee te nemen of te serveren als je gasten hebt.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!