Kerstkransjes
Romy Kok

Kerstkransjes

woensdag 23 december 2020
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten voor de decembermaand. Vandaag een recept uit het bakboek Strooigoed: kerstkransjes!

Ingrediënten
Voor 25 tot 30 kerstkransjes
300 g bloem + extra voor bestuiven van het werkblad
200 g boter
1 ei + extra voor het bestrijken van de koekjes
100 g gepasteuriseerd eiwit
450 g poedersuiker
Kleurpoeder
Gehakte nootjes en bloemblaadjes ter garnering

Bereidingswijze
1. Kneed voor het koekjesdeeg alle ingrediënten, behalve het ei, tot een kruimelig mengsel. Voeg dan het ei toe en kneed tot je een deegbal hebt. Wikkel deze in vershoudfolie en leg het deeg minimaal een half uur, maar liever 2 uur, in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 mm.
3. Steek er met een vormpje kransjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een geklutst ei.
4. Bak de koekjes in 15 tot 20 min gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat afwerken.
5. Maak het glazuur. Klop de eiwitten in een keukenmachine of met een handmixer en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot het eiwit helemaal stijf is. Dit kan je controleren door de kom op zijn kop te houden.
6. Als je het glazuur wilt kleuren, verdeel het dan over verschillende schaaltjes en doe er wat kleurpoeder bij. Decoreer de kerstkransjes met het glazuur en eventueel met gehakte nootjes en bloemblaadjes.

Heb jij deze kerstkransjes gemaakt? Of heb je een ander favoriet guilty pleasure recept? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Strooigoed
Auteur: Anne-Marij de Koning
Uitgeverij: Good Cook B.V.
Prijs: €9,95

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.