Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (2 stemmen)

De avocado wordt ook wel ‘het groene goud’ genoemd en dat is niet voor niets! De laatste jaren is deze vrucht namelijk enorm populair geworden. Zo populair zelfs dat er aan dit superfruit een heel restaurant en gelijknamig kookboek is toegewijd: The Avocado Show! Het kookboek staat vol met de mooiste en lekkerste culinaire recepten. Wij konden je deze zeer Instagrammable recepten natuurlijk niet onthouden! Vandaag the fooddeco spicy feta: pittige crunchy tortilla chips met feta kaas.

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 avocado’s
½ rode peper, fijngehakt 1 jalapeñopeper; één helft fijngehakt, de andere helft in dunne ringen gesneden
1 kleine knoflookteen, fijn gehakt
1 bosuitje, fijngehakt
het sap en de rasp van 1 limoen
100 g witte kaas/feta
1 klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes fijngehakt
1 zak tortillachips

Bereidingswijze

  1. Maak van de twee avocado’s een XXL avocadoroos, kijk op YouTube voor een tutorial van het bereiden van een avocadoroos.
  2. Leg de XXL avocadoroos op een mooi groot bord. Breek vervolgens de feta in kleine stukjes rondom de XXL avocadoroos.
  3. Hak de rode chili peper, 1/2 jalapeñopeper, knoflook, bosui en koriander fijn en voeg de ingrediënten bij de fetakaas.
  4. Rasp de limoen en knijp vervolgens het sap uit over de fetakaas. Voeg eventueel wat peper en zout toe om de mix op smaak te brengen. Snijd de andere helft van de jalapeñopeper in ringen en garneer deze over de fetakaas mix.
  5. Leg nu de tortillachips rondom de avocadoroos en leg een vork bij avocadoroos, zodat je hem later kunt prakken tot een overheerlijke guacamole!Tip!Hartstikke handig: als je avocado’s lekker rijp zijn, hoef je ze alleen doormidden te snijden en de pit te verwijderen, en dan knijp je het vruchtvlees er zo uit. Bon appetit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

The Avocado Show
Ron Simpson, Julien zaal en Colette Dike
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Summary
recipe image
Recipe Name
The Avocado Show: pittige nacho's met feta en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time