Time  - een jaar en dag in de keuken: havermoutrepen met pitten & zaden
Daniëlle van Kampen

Time - een jaar en dag in de keuken: havermoutrepen met pitten & zaden

donderdag 03 januari 2019
In zijn nieuwe boek Time laat Gill Meller, chef-kok bij River Cottage, zien wat voor hem de essentie van koken is. In het boek vind je 120 unieke recepten verdeeld in de dagen en seizoenen. Dit recept voor nostalgische havermoutrepen is geïnspireerd op Gills bakavonturen samen met zijn oma en dochtertjes. Hartverwarmend voor in de koude winterdagen!

Ingrediënten
voor ongeveer 12 stuks
150 g boter, plus extra om in te vetten
4 el golden syrup (rietsuikerstroop, o.a. beter gesorteerde supermarkt) of schenkstroop
75 g lichte basterdsuiker
250 g havermout
4 el gemengde pitten en zaden, waaronder pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 170 °C en vet een bakblik van 20 x 30 cm in.
2. Voeg de boter met de golden syrup en de lichte basterdsuiker toe aan een grote pan met dikke bodem. Verhit rustig en regelmatig roerend 3 tot 4 minuten, tot de boter en de suiker zijn gesmolten.
4. Haal de pan van het vuur en voeg de havermout en twee derde van de pitten en zaden toe. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel.
5. Schep in de bakvorm, spreid uit en strijk glad met een spatel. Strooi de rest van de pitten en zaden erover en bak 18 tot 20 minuten in de oven, tot de koek goudbruin is.
6. Snijd de koek met een mes los van het bakblik. Kerf de bovenkant van de koek in rechthoeken of vierkanten, maar laat in het bakblik afkoelen voor je hem eruit haalt en op een plank helemaal doorsnijdt. De repen zijn een paar weken houdbaar in een luchtdicht afgesloten bakje.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Time ‘een jaar en dag in de keuken’
Gill Meller
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461431967
Prijs: €29,95

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.