Time: bimi met gerookte paprikapoeder, yoghurt & eieren
Daniëlle van Kampen

Time: bimi met gerookte paprikapoeder, yoghurt & eieren

donderdag 10 januari 2019
In zijn nieuwe boek Time laat Gill Meller, chef-kok bij River Cottage, zien wat voor hem de essentie van koken is. In het boek vind je 120 unieke recepten verdeeld in de dagen en seizoenen. Vind je een eitje op zijn tijd lekker als ontbijt? Dan is dit recept iets voor jou! Dit is het ultieme comfort ontbijtrecept op een zondagochtend. Het is een variant op de traditionele Turkse eieren, in combinatie met bimi en rokerige yoghurt is de balans fris en hartig precies goed.

Ingrediënten
voor 2 personen
1 el ciderazijn
2 kakelverse eieren
250 g bimi of gewone (asperge) broccoli
50 g boter
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 takje rozemarijn
2 tl gerookte paprikapoeder
4 el yoghurt
zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
1. Breng een middelgrote pan water aan de kook en voeg de azijn toe. Roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Breek de eieren erin, zet het vuur laag en pocheer de eieren in 2,5 tot 3 minuten zacht. (Hoe verser de eieren, hoe beter ze pocheren.) Schep de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan, zet apart en houd warm.
2. Breng een andere grotere pan gezouten water aan de kook, voeg de bimi toe en laat een paar minuten zachtjes koken. De steel moet beetgaar blijven. Giet de bimi af en laat even uitdampen.
3. Laat intussen de boter in een kleine pan smelten en voeg de knoflook, de rozemarijn en het gerookte paprikapoeder toe. Bak de knoflook ongeveer 1 minuut en haal de pan van het vuur.
4. Verdeel de yoghurt over warme kommen. Leg de broccoli erop met de gepocheerde eieren ernaast. Bestrooi alles met wat zout en peper en schep tot slot de hete, rokerige boter erover. Serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Time ‘een jaar en dag in de keuken’
Gill Meller
Uitgeverij: Good Cook B.V.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.