Print Friendly, PDF & Email

Borreltijd! Vega hapjes saai? Zeker niet. De luxe, culinaire maar makkelijke hapjes uit het boek Vega hapjes easy van Jessica Oldfield maken jouw vegetarische borrel stukken leuker. Hier kun je je gasten gegarandeerd mee imponeren. Ideaal voor als je wilt uitpakken straks tijdens de feestdagen, maar niet te veel moeite wilt doen. Vandaag: bloemkoolpiripiri met limoenmayo!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 middelgrote bloemkool, in roosjes
1 theelepel zout
4 eetlepels plantaardige olie
2 theelepels piripirikruiden
handje korianderblaadjes
250 g vegan mayo
fijngeraspte schil van 1 onbespoten limoen
1 theelepel limoensap

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de bloemkoolroosjes met het zout, de olie en piripirikruiden en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de roosjes goudbruin en gaar zijn. Laat ze iets afkoelen en bestrooi ze met de koriander. Roer de vegan mayo, limoenrasp en het sap door elkaar en geef deze saus er apart bij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vega hapjes easy
Jessica Oldfield
Uitgeverij Becht
€19,99

Summary
Vega hapjes easy: bloemkoolpiripiri met limoenmayo
Article Name
Vega hapjes easy: bloemkoolpiripiri met limoenmayo
Description
Vega hapjes saai? Zeker niet. Vandaag: bloemkoolpiripiri met limoenmayo. Deze geroosterde bloemkoolroosjes zijn lekker, gezond en snel!
Author