Wild Plukken: dadel-teunisbloem balletjes
Beoordeel dit artikel

Vandaag het recept voor dadel-teunisballetjes uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee de Hollandse natuur in aan de hand van de seizoenen. Met dit kookboek wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Wat heb je nodig?
Voor 8-10 balletjes:
1 à 3 theelepels teunisbloemzaad
100 g ontpitte Medjoul dadels
50 g ongebrande noten
3 theelepels rauwe cacao
geraspte kokos, om de balletjes doorheen te rollen

Hoe maak je deze dadel-teunisbloem balletjes?

  1. Maal de dadels samen met de noten en cacao in een keukenmachine. Maal net zo lang tot er een deegbal ontstaat. Je kunt ze ook wat grover maken, net wat je zelf lekker vindt.
  2. Rol balletjes van het ‘deeg’ en rol ze door het kokos en vervolgens door het teunisbloemzaad.
  3. Bewaar de balletjes in de koelkast. Je kunt ze zeker een week in de koelkast bewaren, maar de ervaring leert dat ze dan allang op zijn.

Tip: met dit recept kun je lekker variëren. Rol ze bijvoorbeeld eens door nootjes of sesamzaadjes of voeg eens wat gedroogd fruit toe.

Smakelijk!

Heb jij dit recept al gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Wild Plukken
Auteur: Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Uitgever: TERRA
Prijs: €22,50
ISBN: 9789089897664

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Dadel-teunisbloem balletjes
Published On
Preparation Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!