Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Momenteel worden voedingssupplementen overal aangeboden, en deze kunnen een ware aanvulling zijn op je voeding. Supplementen zijn als het ware een toevoeging op een gebalanceerd dieet en kunnen in geen enkel geval voeding vervangen. Maar wat is er allemaal op het gebied van voedingssupplementen? We testten het merk AMISET dat traditionele supplementen in het assortiment heeft maar ook detox- en groene theeproducten die heel leuk in te passen zijn in je dagelijkse leefstijl!

Voedinssupplementen van AMISET
In 1996 gestart als adviesbureau, om de mens te adviseren over voeding, training, en supplementen, is AMISET inmiddels uitgegroeid tot zo veel meer. Het merk levert producten aan de consument in vier verschillende categorieën: Wellness & Weerstand, Health & Beauty, Energie & Kracht en Slim & Slank. Voor dit artikel heb ik twee producten onder de loep genomen: Green Tiger uit de lijn Slim & Slank en Berry Blaster uit de lijn Welness & Weerstand.

Slim & Slank: Green Tiger
Green Tiger is een verfrissende citroen-ijsthee die je maakt door 1-2 theelepels te mengen met kraanwater. Het wordt aangeraden om twee glazen ijsthee per dag te drinken. Het poeder lost goed en snel op, en ziet eruit als echte ijsthee. Een belangrijk onderdeel van voedingssupplementen is natuurlijk de hoge dosering werkende eigenschappen die in het product verwerkt zijn en verschillende voordelen met zich meebrengen. In deze Green Tiger is een belangrijk supplement EGCG, het pure bestanddeel in groene thee. Dat verklaart ook direct waarom dit product in de lijn Slim & Slank valt. EGCG stimuleert de afname van vet weefsel, vermindert vetvorming en stimuleert zo gewichtsafname. Tegelijkertijd stimuleert het de toename van bètaoxidatie en thermogenese, het proces in het lichaam waarbij warmte wordt geproduceerd om het metabolisme te stimuleren en resulteert in calorieverbranding. Ik ben al langer bekent met EGCG, ik vul mijn voedingspatroon inmiddels al 2 jaar aan met EGCG, in de vorm van natuurlijke voedingssupplementen. De citroen-ijsthee van Green Tiger is een hele toegankelijke vorm van een groene thee supplement. Hij doet me denken aan de citroen-ijsthee van Lipton, maar dan zonder bubbels. Lekker fris, beetje zoet, totaal niet bitter en wel een stuk gezonder: deze citroen-ijsthee bevat namelijk per glas 20 kcal, 76g koolhydraten en 0% proteine en 0% vet. Een prima gezonde frisdrank dus, met gezondheidsvoordelen! Aanrader als je op zoek bent naar een aanvulling op je voedingspatroon of als je op een gezonde manier gewichtsafname wilt stimuleren. Voor een optimaal resultaat zou ik het wel afwisselen met EGCG supplementen in tabletvorm, want twee glazen ijsthee per dag is best veel.

Welness & Weerstand: Berry Blaster
De slogan van Berry Blaster luidt “Schone lever, lekker leven!” en de focus van dit product ligt dan ook bij het ondersteunen van de reinigende werking van de lever. Dus of je nu in het algemeen je gezondheid en energiepeil een boost wil geven, of houdt van een wijntje, Berry Blaster is een ideale aanvulling voor levensgenieters en healthy foodies. Berry Blaster drink je ’s ochtends om de reinigende werking van de lever te ondersteunen. Wanneer je lever op volle toeren draait , is het lichaam minder geneigd om de afvalstoffen en vetten op te slaan in de cellen onder de huid. Door 2 dopjes Berry Blaster in een groot glas te doen en aan te vullen met kraanwater, ontstaat een ‘detox’ drink. Ik ben aangenaam verrast door de smaak van dit drankje, het biedt namelijk een gezonder alternatief voor frisdrank, terwijl het smaakt naar ietwat bittere cassis, alleen dan zonder bubbels. Tevens is het ook prima te verwerken in een smoothie met bijvoorbeeld rode vruchten, goji-bessen en kokoswater. Zo wordt het helemaal een oppepper! Ik heb mijn dagelijkse cafeïne shot gedurende een week vervangen, door een glas Berry Blaster en ik moet zeggen dat ik me geen moment vermoeid heb gevoeld.

Meer weten over AMISET? Kijk op www.amiset.com

Gebruiken jullie voedingssupplementen? Of hebben jullie tips? Ik ben benieuwd! Laat het mij vooral weten via een reactie op dit bericht of via Twitter, Facebook of Instagram.

Summary
recipe image
Recipe Name
AMISET: natuurlijke voedingssupplementen
Published On