Print Friendly, PDF & Email

Het koken en bakken, de smaak van het eten en de gezelligheid komen het allerbest tot zijn recht als je dit combineert met serviesgoed waar je vrolijk van wordt. Zelf ben ik dol op thee en kies ik altijd met zorg mijn lievelingsmok uit. Zo creëer ik echt even een moment voor mijzelf. Een tijdje geleden kwam ik aanraking met het servies van Bunzlau Castle, nu veruit mijn favoriet voor theetijd. De perfecte combinatie tussen romantisch en modern, ieder stuk is uniek, met eigen stijl en met de hand gemaakt. Geniet mee!

Europees aardewerk
Helder Blauw is een officieel verkooppunt van Bunzlau Castle servies in Nederland en leerde mij alles over het verhaal achter dit mooie servies. Het Bunzlau Castle servies werd ongeveer 20 jaar geleden in Nederland als merk geïntroduceerd. Het aardewerk is afkomstig uit Polen en wordt gemaakt van mineraalrijke witte klei. Voorheen behoorde dit gebied tot Duitsland en was het aardewerkplaatsje bekend onder de naam Bunzlau. Bunzlau Castle servies is oersterk en straalt echtheid en eerlijkheid uit. Het wordt twee keer gebakken in een oven onder een constante temperatuur van 1300 graden. Na decoratie, waarbij milieuvriendelijke verf gebruikt wordt met een verlaagd cadmium of loodgehalte, krijgt het servies een mooie (ecologische) glazuurlaag dat zorgt voor een goede bescherming van het product en decor. Bunzlau Castle servies kenmerkt zich door de unieke motieven en de hoge kwaliteit van het aardewerk. Door de verscheidenheid aan vormen en decors past het servies in nagenoeg ieder interieur: van design tot landelijk of klassiek.

Stuk voor stuk uniek
De decors van het Bunzlau Castle servies worden bepaald door ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid aan de Academie voor de Fijne Kunst in Wroclaw. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de vele motieven en ieder stuk wordt voorzien van de initialen van de kunstenaar. De Bunzlau Castle producten zijn dus stuk voor stuk uniek! Ieder kopje, schoteltje, schaal of theelepeltje wordt met de hand beschilderd door middel van sponsjes en penselen in een geheel eigen stijl met steeds weer nieuwe combinaties en designs. De Bunzlau Castle collectie past als geheel perfect bij elkaar, maar onderling zijn er verschillende series te onderscheiden: van buitengewoon romantisch en bloemig in de Fleur collectie, tot grafischer in de Marakesh collectie. Door de blauwe basis passen alle designs bij elkaar en kunnen de ruim 50 verschillende decors naar hartenlust met elkaar gecombineerd worden, zodat iedereen zijn eigen unieke collectie kan samenstellen.

Van de klei tot het kopje
Ieder serviesstuk van Bunzlau Castle begint in de oven op 1300 graden. Nadat deze afgebakken is komt mijn favoriete theemok mat beige en volmaakt van vorm binnen op de decoratieafdeling. Hij is dan voor de eerste keer gebakken en minutieus gecontroleerd op oneffenheden en beschadigingen. Is mijn theemok door de ballotage heen? Dan sluit hij achteraan in de rij aan om beschilderd te worden. Om te beschilderen gebruiken de ontwerpers kleine sponsjes, die ze zelf in de gewenste vorm knippen. Op een effen ondergrond stempelen ze de gedetailleerde vormen met speciale verf. De kleinste details, vaak geïnspireerd door de natuur, worden met een penseel geschilderd. De aangebrachte kleuren zijn op dit moment nog heel licht. Door het aanbrengen van de ecologische glazuurlaag zodra de verf droog is komen de karakteristieke tinten blauw, rood en groen tevoorschijn en krijgt mijn theemok zijn glans. Door deze glazuurlaag blijft de decoratie beschermd tegen beschadigingen, verkleuren of vervagen. Nu mag mijn theemok opnieuw in de oven, weer op 1300 graden, waarna het officieel een keramiek theemok is. Dit wil zeggen dat het materiaal dankzij de tweede bakronde harder is dan gewoon aardewerk. Prachtig en (bijna) onverwoestbaar dus!

Theetijd met Bunzlau
Bunzlau Castle heeft behalve een enorme keuze aan gebruiksvoorwerpen voor keuken, eettafel of terras, zoals bakvormen, mokken, kopjes, borden en schalen, ook een uitgebreide lijn met aanverwante artikelen zoals tafellopers, handdoeken, servetten, kaarsjes, zeeppompjes en sinds kort ook kristal. Alles in de patronen van het servies. Mijn favorieten uit de collectie vallen echter in de theetijd collectie, omdat ik gewoon heel gelukkig word van een hele grote kop thee uit de Bunzlau Elegant mok. Met enkele items heb je jouw hele theemoment compleet:
De Tender Wigs of Belle Fleur theepot
De Elegant Lace of Elegant Marakesh mok voor de grote dorst
Het Tumbler Myrtille of Tumbler Summer Wind kopje zonder oor
De meest schattige espressomokjes met bolbuikje
Unieke taartplateaus en gebakschotels
Alle soorten en maten schaaltjes voor het koekje bij de thee
Petit Fours schoteltjes of gebaksbordjes voor een traktatie
Fijne bijpassende thee- en handdoeken
Niet onbelangrijk: het Bunzlau Castle servies is slijt- en stootvast en geschikt voor zowel oven, magnetron als vaatwasser. Van Bunzlau Castle servies kan je dus jarenlang zorgeloos plezier hebben.

Wil jij ook zo’n heerlijke Bunzlau Castle theemok? Helder Blauw geeft de lezers van De Hippe Vegetarier een speciale kortingscode! Bij een bestelling van boven de 30 euro kan je tot en met 31 maart gebruik maken van de code hippe vegetarier om 10% korting te krijgen op je bestelling. Bestel via: www.bunzlaublauw.nl

Mijn favorieten uitgelicht
IMG_8909 IMG_8906 IMG_8933 IMG_8921 IMG_8924 IMG_8915 IMG_8927 IMG_8947 IMG_8950

Meer over het mixen & matchen van Bunzlau Castle?

Helder Blauw Bunzlau Castle serviesHelder Blauw
Helder Blauw is een officieel verkooppunt van Bunzlau Castle, heeft veel artikelen op voorraad waardoor je gegarandeerd bent van een snelle levering. Je bestelling wordt met persoonlijke aandacht verwerkt, secuur verpakt en verzonden met track en tracenummer. Verzenden naar een PostNL afhaallocatie is ook mogelijk, of je bent welkom om langs te komen in Lelystad. Meer weten? www.bunzlaublauw.nl

Summary
Bunzlau Castle servies is het leukste servies voor theetijd
Article Name
Bunzlau Castle servies is het leukste servies voor theetijd