Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Cadeaustress! Wat moet er onder de kerstboom komen te liggen? Waar worden mensen áltijd blij van? Ik word altijd blij van thee. Mijn vrienden en familie weten dat de theepot leeg is voor ze een tweede kopje hebben kunnen inschenken, en ik ben dol op speciale theemokken met een bijpassend schoteltje voor de koekjes. Dat zorgt echt voor een genietmoment. Daarom koos ik drie lekkere kruidentheeën, biologisch én fairtrade. En drie bijzondere en betaalbare theeserviezen, ook fairtrade. Happy Christmas Shopping!

Royaal en rijk porselein uit Sri Lanka
Ik ben verliefd op de kleur van dit servies! Iets tussen hemelsblauw en lavendel. Daarnaast is het ook te krijgen in andere favoriete pastelkleurtjes zoals turkoois, taupe en klassiek sneeuwwit. Het servies heeft ongelofelijke royale theekoppen, als ‘thee-kameel’ wordt ik daar blij van. Wil je een maatje kleiner? Geen probleem je hebt keuze uit drie soorten. Wat drink ik erbij? Een biologische kruidenmelange van grove muntblaadjes met stukjes kaneel, zoethout en rozenbottel. Heerlijk ook met een beetje honing erin, voor de koude winterdagen.

Handgeschilderd Bat Trang servies uit Vietnam
Bat Trang in Noord-Vietnam is al eeuwenlang het pottenbakkerscentrum van Vietnam. Van generatie op generatie geven pottenbakkers en glazuurschilders hun beroepsgeheimen aan elkaar door. Deze keramiek serie uit Bat Trang is strak en modern van vorm, maar de motieven zijn met de hand geschilderd! De schetsen vertellen oude Vietnamese legendes… Een heerlijk servies voor wie houdt van schilderachtige details en mooie verhalen. Een eye catcher op je tafel waar je altijd vrolijk van wordt! Wat drink ik erbij? Biologische witte thee met geurige kamille en lavendel, gecombineerd met stukjes vanille en kaneel. Korenbloem en saffraanbloem zorgen voor extra kleur in je kopje, zo wordt het helemaal een feest voor het oog!

Pila glaswerk en keramiek uit Bolivia en Thailand
Sommige mensen drinken hun thee het liefst uit een glas. Persoonlijk ben ik meer van de stevige mokken, maar thee in een glas is wel een prachtig gezicht! Deze glazen, heel leuk in combinatie met de karaf waar je ze bovendien in kan stapelen, zijn gemaakt van gerecycled glas! De glasfabriek in Bolivia koopt ingezameld glas op, maakt het schoon en smelt het in de oven tot nieuw glas waar glasblazers weer een servies van maken. De iconische vorm is zo karakteristiek, dat de fairtrade keramiekfabriek in Thailand aan de slag is gegaan met hetzelfde ontwerp voor een keramiek-variant. Perfect te mixen en te matchen! Wat drink ik erbij? Biologische groene thee gecombineerd met stukjes gedroogde granaatappel. Heerlijk van geur en smaak!

Aandacht voor onszelf en…
Met kerst besteden we aandacht aan onze geliefden, vrienden, familie. Maar het is ook een moment om even stil te staan bij de wereld om ons heen. Daarom zijn alle deze serviezen, prachtige biologische theeën en zelfs de honing afkomstig van Fair Trade Original en FairForward, die er samen zorg voor dragen dat ook de boeren, de pottenbakkers, de glasblazers en de imkers krijgen wat ze verdienen voor hun prachtige werk. Zo kunnen we allemaal genieten van een fijne kerst!

De thee vind je bij grote filialen van Albert Heijn en Jumbo. De honing in stickjes bij Jumbo en Plus. En natuurlijk in Wereldwinkels en WAAR winkels. Daar zijn ook de drie serviezen verkrijgbaar. Informeer even bij de winkel of kijk online. Happy Christmas Shopping!

Wat is jouw favoriete servies van deze drie? En welke theesmaak zou jij het liefste drinken? Ik ben heel benieuwd naar jouw thee-genietmoment! Deel deze met mij via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie onder dit bericht. Fijne kerst!

Summary
Cadeau-tip: fairtrade theeservies en biologische thee
Article Name
Cadeau-tip: fairtrade theeservies en biologische thee