Celestial Seasonings: gegarandeerd puur natuur
Isabel Boerdam

Celestial Seasonings: gegarandeerd puur natuur

zaterdag 02 augustus 2014
Suiker duikt tegenwoordig overal in op. Zelfs in thee! Gelukkig zijn er ook nog merken die wel doen wat ze beloven: Celestial Seasonings maakt al veertig jaar mooie tea blends en houdt daarbij rekening met mens en natuur. Dat betekent dat de ingrediënten puur natuur zijn, geen suiker bevatten en bijdragen aan een gezond leven. De theebuidels zijn bovendien volledig afbreekbaar, want Celestial Seasonings wil graag de wereld van kopjes thee voorzien, maar niet ten koste van milieu en gezondheid.

De ingrediënten
Thee van Celestial Seasonings is honderd procent natuurlijk en gezond. De ingrediënten zijn van de beste kwaliteit en er zijn geen kunstmatige middelen aan toegevoegd. Bovendien zijn de kruiden, vruchten en specerijen die gebruikt worden afkomstig uit duurzame landbouw. Suiker wordt niet toegevoegd. Celestial werkt al jarenlang samen met vaste leveranciers, waardoor het aanbod gegarandeerd voldoet aan de hoge eisen van puurheid en kwaliteit die Celestial stelt.

De theezakjes
De thee van Celestial Seasonings zit in zakjes van natuurlijke vezels, gemaakt met een chloorvrij proces. Het theebuiltje is volledig biologisch afbreekbaar en door de innovatieve kussenvorm zijn geen nietjes, tags en touwtjes nodig. Daarmee bespaart Celestial ruim 1,5 miljoen kilo afval per jaar en voorkomt het onnodig kappen van bomen. Het verpakkingsmateriaal en de displays worden bovendien gemaakt van gerecycled karton. 

Pure filosofie
Zaken doen op een manier die mens- en planeetvriendelijk is, dat was de filosofie van Celestial Seasonings toen het in 1969 werd opgericht door een groep jonge ondernemers. De oorspronkelijke missie van het bedrijf is altijd dezelfde gebleven: thee maken die goed is van kwaliteit en die helpt het leven van mensen een beetje gezonder te maken. Inmiddels is Celestial Seasonings uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat over de hele wereld mensen voorziet van koppen thee. Vandaag de dag bestaan er negentig verschillende theesmaken en worden er jaarlijks 1,6 miljard kopjes Celestial thee gedronken.

Praktische informatie
Celestial Seasonings kost 2,29-2,69 per pakje en is verkrijgbaar bij de Albert Heijn, Jumbo, C1000, Deen en De Tuinen.

Celestial Seasonings, www.celestialseasonings.eu

Persoonlijke favoriet:


 

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

3 Reacties

welke soort kaneel wordt er gebruikt in Bengal Spice? Ceylon kaneel of Cassia?

12:21 19 januari 2024

Hi Ryanne, We hebben het even opgezocht en online staat dat er 'kaneel' word gebruikt, maar niet welke soort. Als je graag wilt achterhalen welke soort kaneel ze gebruiken kun je het aan het merk navragen. Liefs, Bibian

12:21 19 januari 2024

Hoi Vind je de Bengal Spice thee niet heel zoet voor thee waar geen suiker aan toegevoegd is? Ik heb echt het idee dat ik zoetstof proef.

12:21 19 januari 2024

Hi Eva, Ik denk dat de zoetheid die je proeft komt van de vruchten die in de thee zitten. Zou dat kunnen? Liefs, Jitske

12:21 19 januari 2024

Celestial Seasonings staat op de zwarte lijst van genetisch gemodificeerde / gemanipuleerde producten.

12:21 19 januari 2024

Hallo Gaby Hoe kom je aan deze informatie als ik vragen mag? Groetjes Romy

12:21 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.