...

DIY: je eigen rookoven maken

door | 24 apr 2018 | How to, Producten, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Ik ben gek op de rookgeur en smaak van barbecuen. Het is ontzettend lekker om bepaalde groenten, zoals paprika en ui, een rooksmaak te geven! Dit is mogelijk als je zelf een rookoven hebt, maar gelukkig stond op Culy hoe je zelf op een vrij simpele manier dit kunt nabootsen! Hier vind je wat je nodig hebt om je eigen rookoven te maken!

Dit heb je nodig
1 grote wok met bolle deksel
Aluminiumfolie
Rooster dat in de wok past
Rookmot (of ongekookte rijst met je favoriete kruiden en eventueel verse thee)

Rookmot
Rookmot is het ‘spul’ wat je in de pan doet, om je gerechten de rooksmaak te geven. Je kunt dit in verschillende smaken kopen op bijvoorbeeld Bol.com. Als je roken eerst een keer wil proberen, kun je het ook zelf maken. Meng wat ongekookte rijst en je favoriete kruiden, et voilà!

Stappen
1. Bedek de wok met twee grote stukken aluminiumfolie, zodat het uitsteekt op vier plekken.
2. Bedek de folie met een laagje rookmot of het rijst- en kruidenmengsel.
3. Zet het rooster in de pan en leg daar je groenten die je wilt roken in. Het is belangrijk dat je alles één voor één rookt, niet allemaal tegelijkertijd.
4. Zet de deksel op de pan en vouw de uitstekende aluminiumfolie over de rand van de deksel om geen rook te laten ontsnappen.
5. Rook je groenten voor 10-30 minuten, afhankelijk van je soort groente.

Heb jij wel eens zelf een product gerookt? Hoe deed je dat en wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Bron: Culy

Summary
DIY rookoven
Article Name
DIY rookoven
Description
Ik ben gek op de rookgeur en smaak van barbecuen. Het kan ontzettend lekker zijn om bepaalde groenten, zoals paprika en ui, een rooksmaak te geven! Hier vind je wat je nodig hebt om je eigen rookoven te maken!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt