JustNuts: gezonde tussendoortjes
Isabel Boerdam

JustNuts: gezonde tussendoortjes

zaterdag 24 mei 2014
JustNuts is een te gek bedrijf dat gezonde tussendoortjes verkoopt: repen en doosjes, gevuld met niets meer en niets minder dan fruit, granen en noten. Met hun tussendoortjes willen ze de wereld een beetje beter maken voor iedereen: voor jou – want je eet nu een gezond tussendoortje, voor de natuur – want alles is biologisch, fairtrade en recycled en voor de mensen – want van iedere euro gaat er tien cent naar een goed doel. Just te gek!

Het verhaal van JustNuts
“Chocola en suikergoed, in de snoepautomaat bij Erik op zijn werk was het twaalf maanden per jaar Sinterklaas. Er zat nooit iets lekkers én gezonds in. Hij vroeg het aan de kantinejuffrouw, en zeurde bij de bedrijfscateraar. 'Dat hebben we niet', kreeg hij dan als antwoord. Daar is hij op het idee gekomen voor Justnuts. Hij begon er een beetje op te letten en zag dat het overal zo was. Op het station, in je favoriete koffiezaak, bij de benzinepomp. Hij vertelde dit allemaal aan Thijs. Die controleerde daarna elke snoepautomaat die hij tegenkwam. Sindsdien maken ze samen tussendoortjes die goed voor je zijn. Snoep ze. En de groeten aan je kantinejuffrouw.”

Gezond, verantwoord, netjes, aardig en gul
Justnuts wil graag een verantwoord bedrijf zijn. Die verantwoordelijkheid begint bij het product. Ze produceren een gezond product gemaakt van natuurlijke ingrediënten, die vol met goede dingen zitten. In de ‘packs’ zit bijvoorbeeld dertig gram gedroogd fruit en dertig gram noten, precies wat de Wereldgezondheidsorganisatie ons per dag aanbeveelt. Daarnaast wil Justnuts graag verantwoord met mensen en natuur omgaan. In hun visie is dit de enige manier van zaken doen die toekomst heeft en bovendien vinden ze het ook “gewoon netjes om mensen te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden”. Daarom zijn ze zelf de baas over hun bedrijf en maken ze zelf uit van wie ze wel en van wie ze geen noten en fruit kopen. Tot slot wil Justnuts graag iets aardigs voor iemand anders doen die het een beetje minder getroffen heeft dan wij. Van elke euro winst die ze maken, geven ze daarom tien cent aan een goed doel. Just te gek zou ik zeggen!

Fruit, granen en noten
De ‘treats’ van Justnuts bevatten uitsluitend fruit, granen en noten. Deze zijn alle drie gezond en dat houden ze bij Justnuts ook graag zo  Daarom zijn alle ingredienten puur natuur, worden niet genetisch gemanipuleerd en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook worden de noten niet gebakken of gefrituurd en voegen ze geen suikers toe aan hun gedroogde fruit. Daarnaast gebruiken ze geen onnatuurlijk onzin en zijn al hun ingredienten biologisch. Tot houden ze bij Justnuts rekening met de goede maat. Want naast al die goede stoffen bevatten fruit, granen en noten ook veel calorieën dankzij de goede vetten, je kunt er dus wel veel maar geen zakken tegelijk van eten. Gelukkig vullen ze snel en daarom stoppen Justnuts ze in kleine packs en bars.

JustNuts Treats
Justnuts verkoopt twee soorten gezonde tussendoortjes: repen gemaakt van fruit, granen en noten, ook wel ‘bars’ genaamd, en ‘packs’ oftewel kleine pakjes gevuld met noten en gedroogd fruit. De repen zijn er in de smaken Appel-Kaneel, Cranberrie en Kokos. Bij de pakjes kan je kiezen uit Cashewnoten en Cranberries; Hazelnoten, Kokos en Rozijnen; en Paranoten en Rozijnen. Omdat je moet weten wat je eten zijn de etiketten 100% transparant en laten je niet zitten met onbeantwoorde vragen. What you see is what you get: de lekkerste, gezondste tussendoortjes, vol met fruit, granen en noten, alles puur natuur, bewust, verantwoord en Just te gek.

Just kopen!
De producten van Justnuts zijn te koop bij enkele filialen van de AlbertHeijn, Marqt, Jumbo, VitaminStore, Macro, Wereldwinkel en enkele anderen. Daarnaast hebben ze een webshop waar je deze unieke tussendoortjes kunt bestellen. Just kopen! Want dit leuke bedrijf verdient het en iedereen wordt er een beetje beter van: jijzelf, de wereld en Justnuts.

JustNuts, www.justnuts.nl

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.