Lima Tahini: sweet & crunchy
Isabel Boerdam

Lima Tahini: sweet & crunchy

zaterdag 22 februari 2014
Tahini oftewel sesamzaadjespasta is een bekend product onder gezonde en bewuste foodies, want het is een ron van eiwitten en rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Zonde dat maar weinig mensen dit product kennen, want het is ideaal (brood)beleg en ook heel lekker in dressings. Lima wil hier verandering in brengen en daarom drie soorten Sweet & Crunchy Tahini ontwikkeld: met rozijnen, met dadels en natuurlijk. Nu is Tahini voor iedereen aantrekkelijk!

Nieuw voor op brood
De sesampasta’s tahin en tahini zijn in Nederland vooral bekend als ingrediënt voor hummus en andere oosterse gerechten. Het verschil tussen de twee pasta’s is dat tahin met ongepelde sesamzaadjes is gemaakt (vandaar de donkerdere kleur) en tahini van gepelde sesamzaadjes. Weinig bekend is dat tahini ook lekker smaakt op brood, cracker of toastje. De innovatieve smeerpasta’s van Lima gaan daar verandering in brengen. De Crunchy Tahini Natuur is een sesampasta die bestaat uit vermalen sesamzaadjes van biologische teelt. Door hele sesamzaadjes aan de pasta toe te voegen, ontstaat een lekkere crunch en een spannend knispertje die de smeerpasta nog verrassender maakt. Tahini is een bron van eiwitten en rijk aan essentiële vetzuren en voedingsvezels, daarom ideaal als (brood)beleg en een lekkere toevoeging aan sauzen en dressings.

Tahini variaties: met dadels of rozijnen
Naast de Crunchy Tahini Natuur zijn er ook de Crunchy Sweet Tahini met dadels en de Crunchy Sweet Tahini met rozijnen. Heerlijke spreads voor op de boterham of cracker met de natuurlijke zoete smaak van rozijnen of dadels. De zoete tahini’s bestaan voor 25% uit dadels of rozijnen, beide bronnen van allerlei gezonde voedingsstoffen. De zoete tahini’s zijn net als de Crunchy Tahini Natuur voorzien van knapperige hele sesamzaadjes voor een bijzondere smaaksensatie. Naast de drie nieuwe smeerpasta’s had Lima al twee varianten van tahin in het assortiment: Tahin Natuur en Tahin Gezouten. Veelzijdige pasta’s van ongepelde sesamzaadjes die talloze gerechten net iets extra’s geven. De toepassingen van deze tahins zijn terug te vinden op de verpakking in de vorm van vier verschillende symbooltjes.

Test: Crunchy Sweet Tahini met rozijnen
Omdat hippe vegetariers blij worden van mooie producten zoals Tahini mocht ik een potje testen: de Crunchy Sweet Tahini met rozijnen. Dankzij de zoete toevoeging van rozijnen en de knapperige sesamzaadjes is de Tahini een stuk spannender dan de onbewerkte Tahini van de natuurvoedingswinkel. Het lichte bittertje is er vanaf wat de Tahini zeer toegankelijk maakt (ook voor kinderen) en het extreme gehemelte-plak-effect is aanzienlijk minder. Een ideaal broodbeleg dat op natuurlijke wijze zowel zoet als hartig is. Een verstandige keuze voor je dagelijks eetpatroon waar je ook nog eens blij van wordt!

Over Lima
Al meer dan 50 jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. Lima moedigt het gebruik van gezonde voeding aan. De producten zijn niet alleen biologisch, maar ook vegetarisch en bieden een gevarieerd aanbod van volwaardige plantaardige eiwitten, zoals het een kwalitatief goed vegetarisch dieet betaamt. De vetten in deze producten bestaan voornamelijk uit goede onverzadigde vetzuren. Het is een basisprincipe bij Lima om geen suikers toe te voegen en enkel volle en halfvolle granen te gebruiken. Waar Lima toch een zoete toets aan wil geven, gebruikt het enkel natuurlijk zoete ingrediënten. De producten van Lima worden gemaakt met zorg en respect voor de natuur en het milieu. Zo draagt Lima bij aan een evenwichtig voedingspatroon en het welzijn van haar klanten.


Lima Tahini
Potje 225 gram
Prijs 4,49.-
Verkrijgbaar: natuurvoedingswinkel
Verkooppunten: zie website www.limafood.com

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.