...

Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo’s Weelde

door | 13 nov 2020 | Producten

Print Friendly, PDF & Email

De maaltijdbox Flevo’s Weelde is een initiatief van Laurens Wognum en chefkok Peter Lute. Laurens wil mensen graag wil laten zien hoe mooi, lekker en bijzonder de polder is. De lokale (Flevolandse) boeren leveren namelijk heerlijke verse ingrediënten. Chefkok Peter Lute maakt bijzondere gerechten met deze ingrediënten en dit wordt in een leuke krat verpakt. En goed nieuws: deze maaltijdboxen kunnen gewoon bij jou aan de deur worden geleverd!

Flevo’s Weelde
Voor de maaltijdboxen worden alleen lokale streekproducten gebruikt. Het is tegenwoordig niet meer zo duidelijk waar je eten nu precies vandaan komt. Laurens en Peter willen dit bewustzijn graag bij mensen vergroten zodat ze weer weten waar hun voedsel vandaan komt. Zo stellen ze superleuke dinerkratten samen, maar organiseren ze ook evenementen en workshops waarin ze alles vertellen over de herkomst van producten. De kant-en-klare dinerkrat ontvang je thuis en zit vol eerlijke ingrediënten. Het is een vegetarisch driegangendiner bereid met seizoensproducten dat heel erg makkelijk te bereiden is. Ook krijg je er nog een handige instructievideo bij. Zo kun je alles stap voor stap zien en krijg je ook nog wat goede tips. In de box zitten daarnaast ook nog wat verse losse groenten van het land. De porties zijn perfect en de gerechten zijn puur en smaken stuk voor stuk fantastisch. De maaltijdboxen van Flevo’s Weelde worden door heel Nederland bezorgd en het is een blijvend initiatief (dus niet alleen tijdens de lockdown). Gelukkig maar, want de maaltijdbox willen we zeker nog vaker bestellen!

De ingrediënten
Omdat de mannen van Flevo’s Weelde staan voor duurzaamheid zijn geïmporteerde ingrediënten een no go. De ingrediënten die zij gebruiken komen van de boer uit de buurt, dus alles is 100% lokaal. Als Peter Lute weet wat er van het land komt, gaat hij aan de slag met het driegangendiner met de seizoensproducten. Een week voor levering krijg je dan ook te horen wat er in de maaltijdbox zal zitten en wanneer het bezorgd zal worden. Komt dat niet uit? Geen probleem, dan kun je gewoon een andere afspraak maken. Het diner wordt met lang houdbare producten geleverd zodat je zelf kunt bepalen wanneer je wilt genieten van je heerlijke diner.

Flevo's Weelde  Flevo's Weelde Flevo's Weelde

Evenementen en workshops
Naast de maaltijdbox ontvang je ook een ticket voor een uniek familie evenement; per seizoen vindt er één evenement plaats. Educatie is een belangrijk onderdeel van Flevo’s Weelde en daarvoor nemen Peter en Laurens je graag mee naar het platteland zodat je met eigen ogen kunt zien waar je eten vandaan komt. Zo stond het vorige evenement in het teken van de aardappel. Kinderen konden met een trekker het land op om zelf aardappels te rooien. Daarna zagen ze hoe Peter friet maakte van deze aardappels. Tijdens deze evenementen wordt er alles verteld over de herkomst van producten en hoe deze producten worden verwerkt. Naast de evenementen zijn er ook nog workshops. Flevo’s Weelde wil iedereen graag meer leren over lokale ingrediënten en producten. Met die reden organiseren ze excursies, geven ze kookworkshops, proeverijen en nog veel meer!

De maaltijdboxen
Er bestaan twee soorten abonnementen op de maaltijdbox: Vrije vogel en Ambassadeur. Bij beide abonnementen ontvang je zes keer per jaar een maaltijdbox, één familie evenement per seizoen en bijzondere workshops. Je ontvangt altijd een driegangen vegetarisch diner. Wil je toch liever duurzaam vlees of vis? Dan kun je het uitbreiden voor €10,00. Wij hebben de verschillen tussen de abonnementen hieronder nog even op een rijtje gezet. En met kerst komt er nog een derde (tijdelijke) box, namelijk een kerstbox voor een viergangen diner! Wij kijken er al naar uit. Op de website van Flevo’s Weelde vind je alle informatie over de maaltijdboxen.

Vrije vogel €35,50 pp:
minimaal 2 personen
maandelijks opzegbaar
betaling tweemaandelijks vooruit

Ambassadeur €29,50 pp:
maximaal 2 personen
1x per jaar extra verrassingskrat
jaarlijks opzegbaar
incasso jaarlijks vooruit

Flevo's Weelde

Heb jij de maaltijdbox van Flevo’s Weelde al uitgeprobeerd? Ben je benieuwd geworden en ga je de maaltijdbox bestellen? Laat het ons dan weten in een reactie op dit bericht, via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo's Weelde
Article Name
Maaltijdboxen vers uit de polder: Flevo's Weelde
Description
Flevo's Weelde is een initiatief van Laurens Wognum en Peter Lute. Lokale Flevolandse producten spelen in deze maaltijdboxen de hoofdrol.
Author
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt