Nieuwe ontdekkingen #18
Rosa Kuijpers

Nieuwe ontdekkingen #18

woensdag 13 december 2017
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: verse groenten en fruit uit de Verse Oogst Box: rode bessen van Anton van Garderen, rabarber, spruiten, snoep tomaatjes en komkommertjes en tot slot heerlijke peren. YUM!

De top 5 van deze week

1. De rode bessen van Anton Garderen. Deze komen van een teler die al meer dan 30 jaar specialist is in het telen van zachtfruit. Rode bessen zijn zoet en zuur van smaak en hebben een prachtige dieprode kleur. Ze zijn naast dat ze heerlijk proeven, ook prachtig om te zien, dus perfect als garnering op verschillende toetjes of taarten. De besjes zijn multifunctioneel, ze werken namelijk goed als smaakmaker in de meeste gerechten en bovendien kan je er een heerlijke compote van maken.

 

2. Peren van Bas Zevenbergen zijn super zoet en zacht van smaak. Deze peren komen van fruitbedrijf Bas Zevenbergen, en bestaat al ruim anderhalve eeuw! Naast hun specialiteit in het telen van peren, verbouwt het bedrijf onder andere uien, suikerbieten en aardappelen. Van deze peren kunnen bijvoorbeeld stoofpeertjes gemaakt worden, of lekker in stukjes door een frisse fruitsalade. Of wat dacht je van een perentaart als dessert? Genoeg ideeën dus, voor feestelijke peer creaties!

 

3. Spruiten van Ad en Job van der Berg, je houdt ervan of niet. Dat komt door de bittere smaak. Wist je al dat er meer dan tien soorten spruiten bestaan? spruiten passen perfect in een stampot of in een ovenschotel. Deze variant van Ad en Job van der Berg zijn van TOP kwaliteit. Zacht van smaak, dus grote kans dat zelfs kinderen hier pap van lusten! ;)

 

4. Rabarber van Ben en Coby de Rond is een ware delicatesse in de koude wintermaanden! rabarber is, naast dat het ongelofelijk lekker is, super gezond. Het bijzondere aan deze rabarber van Ben en Coby, is dat dit een geforceerde rabarber is. Dat houdt in dat deze in de winter wordt geteeld, en hierdoor minder zuur van smaak is dan de variant die in de zomer wordt geteeld. Niet iedereen is bekend met rabarber en de manier waarop deze groente te bereiden is. Je kan er echt alle kanten mee op. Zoals een rabaraber crumble of een rebarber-honing-saus. Een leuk bijkomend weetje: deze rabarber groeit in het donker!

5. Snack komkommertjes en snoep cherrytomaatjes van Ad Verhoeven in deze box zijn lekker klein en zeer geschikt als gezond tussendoortje. Ook voor kinderen zijn deze snoep komkommertjes en tomaatjes perfect om mee te geven in hun lunchbox. De komkommertjes hebben een lekkere bite, en de tomaatjes zijn zacht en zoet van smaak. Fan!

 

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.