Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus met nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Agroposta limonade, Pip & Nut amandelpasta’s, Flora Smeerbaar, Avaera kokosolie en Saus Guru fruity sambals. Hier komen ze!

Top 5 van deze week:

Agroposta limonade: Agroposta is een natuurlijke limonadesiroop dat volgens Kroatisch recept is gemaakt. Het bijzondere aan deze limonade is dat het gemaakt is van fruit en planten die met de hand worden geplukt in de natuur. De smaken zijn op zichzelf zeer verrassend en uniek, maar ook de verpakking is zeer stijlvol. Er bestaan maar liefst 6 verschillende smaken: citroen – deze is heerlijk fris van smaak, salie – mild en bijzonder, vlierbloesem – zuiverend, framboos – heerlijk zoet van smaak, lavendel en munt – beide heerlijk verkoelend. En dit is nog niet alles: er komt binnenkort een nieuwe smaak op de markt, namelijk aardbeiensiroop en -limonade! YUM.

Pip & Nut: De amandel- en pindapasta’s van Pip & Nut zijn puur natuurlijk en vol van smaak. De amandelpasta bestaat voor 99,5% amandelen en 0,5% zeezout. De andere smaken zoals de crunchy peanutbutter en de creamy peanutbutter zijn eveneens smullen geblazen! Heerlijk op een rijstwafel, een volkoren boterham, of een lepeltje door een proteïneshake met banaan en amandelmelk!

 

Flora: Flora Smeerbaar is 100% natuurlijk en geeft je de ultieme smaakbeleving van plantaardig eten door de unieke combinatie van shea- en kokosolie met amandelpasta. Shea-olie klinkt je waarschijnlijk nieuw in de oren. Het is een eetbaar, uit Afrika afkomstig, natuurlijk en plantaardig vet. Het is een romig, wax-achtige substantie gewonnen uit de Shea-noot. Dit heerlijke smeerseltje bestaat voor 100% uit plantaardige ingrediënten zoals koolzaadolie, kokosolie, en shea-olie. Vrij van lactose, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en palmolie. De smaak van Flora Smeerbaar is te omschrijven als romig en licht zoetig, zonder dat de kokos te overheersend wordt. Goed te combineren met zowel zoet als hartig broodbeleg.

Avaera kokosolie: Avaera is een Nederlands-Sri Lankaans familiebedrijf, gevestigd in Colombo en Amsterdam. Deze kokosolie is biologisch en afkomstig uit duurzame bio-kokosplantages die zich in de Coconut Triangle in Sri Lanka bevinden. Avaera zet zich tevens in voor het behoud van de Sri Lankaanse regenwouden. De smaak van deze biologische kokosolie is te omschrijven als licht zoetig, zonder een té overheersende kokossmaak te hebben. Door de aanwezige antioxidanten is deze kokosolie naast het gebruik voor bakken en braden ook geschikt voor cosmetisch gebruik. Een heerlijk haarmasker bijvoorbeeld!

Saus Guru fruity sambals: Vrolijke potjes hè!? De verpakking van deze bijzondere fruitige sambals zijn al een genot om te zien. Laat staan de fantastisch bijzondere smaken. Dit zijn sambals met een bijzondere twist zoals Sea Buckthorn chutney, mandarin chutney, red fruit chutney en pineapple chutney. Alle vier hebben ze een authentieke smaak, te omschrijven als pittig met een zoetige ‘twist’. Fantastisch lekker bij diverse stamppotjes, Aziatische gerechten, tosti’s, of op een boterham met pindakaas.

 

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

 

 

Summary
Nieuwe ontdekkingen #22
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #22
Description
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus met nieuwe, bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere 2 weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Agroposta limonade, Pip & Nut amandelpasta's, Flora Smeerbaar, Avaera kokosolie, en Saus Guru fruity sambals. Hier komen ze! 
Author