Nieuwe ontdekkingen #39
Lieske van der Waals

Nieuwe ontdekkingen #39

zaterdag 16 februari 2019
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Personal Protein vegan proteïnepoeder, Cote D’or chocolade, Aman Prana verwarmende lattes, Kalettes & Exota limonade.Personal Protein
Eerder ontdekten wij al vegetarisch proteïnepoeder in verschillende smaken. Maar wij hebben een primeur! Nu is er vegan proteïnepoeder op basis van zonnebloempitten! Perfect voor alle vegan #fitpeople die net een schepje eiwit meer willen voor de gains. Deze laatste toevoeging betekent dat er inmiddels verschillende soorten eiwitpoeder zijn op basis van o.a. soja, wei en nu zonnebloempitten! Alle soorten en maten potten eiwitpoeder en bijpassende smaken vind je hier. Naast eiwitpoeder zijn er nu ook veganistisdche eiwitrepen verkrijgbaar. Wij mochten er een aantal proeven en zijn positief verrast. De repen smaken namelijk naar chocolade. We hebben het natuurlijk over de Choco Gusto, deze bars zijn 100% vegan, bevatten 11,6 gram eiwit en 165,2 kcal. De eiwitten in deze reep zijn afkomstig van drie natuurlijke bronnen: erwten, soja en aardappelen. Naast vegan repen, zijn er ook verschillende vegetarische varianten in de smaken: witte chocolade, hazelnoot en pistache! Ontdek hier meer producten van Personal Protein.

Cote D’or
Voor diegenen die nog nooit van Cote D'or gehoord hebben: Cote D'or is een chocolademerk, met een olifant als logo met de prachtigste reclamefilmpjes en de slogan 'Cote D'or haalt de intensiteit uit de natuur'. Misschien is er nu wel een belletje gaan rinkelen? Mij zijn de pralinérepen het beste bijgebleven, waar je stiekem van snoepte als niemand keek om vervolgens de gouden verpakking weer terug te stoppen in het doosje en te doen alsof er niks gebeurd was. Inmiddels is de chocolade van Cote D'or te vinden in verschillende vormen: praliné (nog steeds mijn persoonlijke favoriet!), tabletten, repen en chocotoffs. Er is een reden dat wij een pakketje toegestuurd kregen, wij ontdekten namelijk Cocoa Life! Dit staat voor vijf peilers die onlosmakelijk verbonden zijn: milieu, landbouw, gemeenschappen, jeugd & levensonderhoud. Chocolade heeft namelijk een lifecycle die volgens Cote D'or niet alleen samenhangt met zon en water. Nee, integriteit en transparantie zijn net zo belangrijk bij een duurzame cacao toevoer. Dit begint met welvarende boeren. Met Cocoa Life bouwt Cote D'or samen met partners aan de toekomst van cacao, om een zo groot mogelijk verschil te kunnen maken. Chocolade én een stapje in de goede richting naar een betere wereld, what's not to like.

Aman Prana
Met het diverse aanbod in producten blijft Aman Prana een voorloper in biologische en natuurlijke voeding. Alle producten uit de lijn zijn vervaardigd met respect voor mens, dier en aarde. De welbekende woorden van Hippocrates, grondlegger van de Westerse geneeskunde en filosoof, 'laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding'  worden omarmd door Aman Prana. Daarom zijn de producten zo min mogelijk bewerkt en worden er geen isolaten gebruikt. Dit is ook het geval bij de verwarmende producten die wij mochten proberen: de Latté Aryuveda & Cacao Café Ethiopia. De Latté Aryuveda bevat verwarmende chai kruiden (kurkuma, kruidnagel, kardemon, gember, komijn, kaneel, zoethout), kokosrasp en kokosbloesemsuiker. De Cacao Café Ethiopia valt niet onder de latté productlijn, maar is een instant energy mix met pure chocolade, koffie en guarana. Het laatste ingrediënt klonk mij niet direct bekend in de oren, maar guarana is een nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guarana wordt door de inheemse bevolking al eeuwen gebruikt als energiesupplement. Daarom dat de Cacao Café Ethiopia van Aman Prana gelabeled is als biologische energiedrank of sportdrank. Zelf zou ik niet gauw een glas Cacao Café Ethiopia drinken speciaal voor het sporten, maar wel om om mee op te warmen met mijn favoriete ingrediënten koffie en cacao!Kalettes
Is het fruit, is het groente, is het een vliegtuig? Nee, het zijn kalettes, groenten die een kruising zijn tussen boerenkool en spruitjes. Kalettes zijn dus kleine, frisse en crispy groenten met een nootachtige smaak. Wij hebben kalettes geproefd en vinden ze smaken naar boerenkool, met een herkenbare bite net als die van spruiten. Kalettes bevatten vitamine C en K, proteïne en Omega-3 vetten, net als veel donkergroene bladgroenten. Zodra de letter 'R' in de maand komt, kun je kalettes kopen in de volgende supermarktketens: Albert Heijn, Lidl, Spar, Plus, Sligro en Hoogvliet. Kalettes zijn heel makkelijk in gebruik, vergelijkbaar met spruitjes. Verwijder simpelweg een stukje van de onderkant en kook, rooster of verdeel deze kleine groente in een hartige taart of smoor ze in masala met kastanjes. Misschien duiken wij binnenkort wel weer de keuken in met kalettes!

Exota
Klinkt lekker, niet? Exota is een limonademerk in de smaken pompelmoes (onze huidige favoriet), mandarijn, champagnepils, grenadine, citroen, mandarijn & sinaasappel. Exota limonades zijn te herkennen aan hun frisse kleurtjes, met bubbels (vroeger in een beugelfles). Heb jij ze al gespot? In 2015 is het van oorsprong oud-Holladse merk geherintroduceerd. De limonades zijn oorspronkelijk bedacht en op de markt gebracht in de jaren '30 en bleven hier tot aan de jaren '70. Nu kunnen wij enkele generaties later opnieuw genieten van de limonade. De look en het logo zijn hetzelfde gebleven en de smaak is nog net zo natuurlijk als vroeger. Momenteel is de limonade heel makkelijk online te bestellen via De Smaakbeleving, maar misschien ook in de winkel bij jou in de buurt, check het hier. Wij zetten vandaag onze favoriet Pompelmoes in het zonnetje, deze is fris met een lichtzoete nasmaak. Wij zijn stiekem ook benieuwd naar alle andere smaken!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.