Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: De Himalaya Zoutsteen, Delta Wines Cabernet Sauvignon, Chikko Golden Milk, Valpolicella Ripasso en Grünten groente-ontbijt met taartsmaak.

Himalaya Zoutsteen
Je ziet het goed, een Himalaya Zoutsteen om je eten op te bereiden in plaats van een normale koekenpan. De plaat is geschikt om warme gerechten op te bereiden, je kunt het gebruiken als kookplaat, voor in de oven of voor koude toepassingen in de koelkast en vriezer. Het Himalaya roze zout heeft een indrukwekkende temperatuurbestendigheid, waardoor je het goed kunt gebruiken voor bereidingen op hoge temperaturen. Daarbij houdt de plaat langer hitte en koelte vast, ideaal als je een avondje gaat gourmetten met vrienden of familie! En dat is nog niet alles, de plaat heeft een bijzondere gezonde toepassing. Het roze Himalaya zout bevat namelijk meer dan 80 mineralen en sporenelementen die de gezondheid stimuleren. Ben je geïnteresseerd? Neem dan hier een kijkje op de website van AEG.

Cabernet Sauvignon
Wij ontvingen van Delta Wines deze heerlijke ‘Cabernet Sauvignon’. Deze Chileense wijn is top om te nuttigen bij een kaasplankje thuis op de bank of bij een gezellige dinerparty. De wijn heeft door zijn unieke locatie (Colchagua Chileense wijnvallei) een milde blootstelling aan de zon, dat bijdraagt aan een langzame, maar volledigere rijping van zijn druiven. Een dikke aanrader voor de wijnliefhebbers onder ons!

Chikko Golden Milk
Je kent wellicht de Kurkuma Latte of Tumeric Latte al. Steeds meer hippe koffie- en lunchzaakjes verkopen de gele drank. De warme chai-achtige drank ‘Chikko Golden Milk’ heeft als belangrijkste ingrediënt kurkuma. Deze specerij geeft de drank een mooie gele kleur en nog fijner, kurkuma heeft mooie helende eigenschappen. Kurkuma bestaat namelijk uit verschillende curcuminoïden. De meest actieve stof daarvan is curcumine, een sterk antioxidant. Het heeft een zeer ontstekingsremmende eigenschap, verhoogt de weerstand, is goed voor je huid en darmflora en ga zo maar door. Naast de gezondheidsvoordelen bevat de kruidenmix ook kaneel, gember, kardemom en zwarte peper! Dit vrolijke blauwe potje staat onwijs leuk in je keukenkastje naast de andere koffie en theepotten. Ik ben in ieder geval al om!

Valpolicella Ripasso
Vandaag hebben we niet één maar twee rode wijnen voor je klaar staan bij Nieuwe ontdekkingen! Maak kennis met de ripasso van de Accordini’s, afkomstig uit de heuvelzone van het classicodistrict in Noord-Italië. Deze wijn wordt op een speciale, tijdrovende en daardoor kostbare wijze gemaakt. Het beste deel van de rode valpolicellawijn wordt apart gehouden. De wijn is namelijk ontstaan uit de tweede gisting, die de wijn volledig verandert. Hierdoor ontstaat er veel meer concentratie in kleur, aroma en smaak. Tip: heerlijk in combinatie met kruidige stoofschotels of bospaddenstoelenrisotto.

Grünten groente-ontbijt met taartsmaak
Ontbijten met groenten, maar dan met een taartsmaak? Dat kan! Het merk Grünten heeft een verrassend en lekker ontbijtproduct geïntroduceerd. Dit groente-ontbijt bevat 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groente en heeft drie variaties van taartsmaken. Een verwenmoment aan het begin van jouw ochtend! Grünten belicht dat meer dan driekwart van de Nederlanders het ADH van 250 groente per dag niet haalt. Zij willen hierin verandering in brengen, waar ik onwijs enthousiast van word! De bakjes groente-ontbijt zijn op basis van o.a. groente, havermout en zuivel. Per portie bevat het 125 gram groente, dat is 50% van de ADH die je nu al in de ochtend hebt gegeten. Hoe makkelijk kan het zijn? Natuurlijk moesten wij deze feestelijke bakjes uit proberen. De smaken waren Carrot cake, Red Velvet Brownie en Apple Pie.

Wij vonden de Carrot Cake (100% plantaardig) het lekkerste. Deze smaak gaf ons echt het idee dat je een taart aan het eten was, onwijs lekker! Op nummer twee kwam de Apple Pie. Bij deze smaak hadden we ook de taartsmaak, maar toch kwam de bloemkool een beetje naar boven bij het proeven. Als laatste is de Red Velvet Brownie geëindigd. Als je van rode bietjes houdt, is dit waarschijnlijk jouw favoriet. De chocolade chunks erin waren erg lekker, maar de rode biet smaak overheerste naar onze mening. Al met al waren ze alle drie stevig van structuur en vulden de groentebakjes goed. Ideaal dus als ontbijt of een ander moment van de dag. Heb je een keer een craving naar taart? Grijp de volgende keer naar een bakje van Grünten, verantwoord en lekker!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag

Summary
Nieuwe ontdekkingen #40
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #40
Description
Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik iedere twee weken mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: De Himalaya Zoutsteen, Delta Wines Cabernet Sauvignon, Chikko Golden Milk, Valpolicella Ripasso en Grünten groente-ontbijt met taartsmaak.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!