Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijk verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik mijn vijf favoriete ontdekkingen. Deze week: Dalstons drinks, Fairtrade Original & SOUQ, Third wave nutrition PLANT FORCE, So Vegan So Fine pasta’s & Lazy Vegan frozen ready meals.

Dalstons drinks
Deze vrolijke soda drankjes zijn niet alleen leuk om uit te drinken, de soda’s zijn ook nog eens een stuk gezonder dan de mainstream drankjes. De makers zijn terug gegaan naar de basisfuncties en zetten de echte ingrediënten terug in het hart van de zachte dranken. De cola smaak wordt bijvoorbeeld gemaakt van echte colanoten en de lemonade van Siciliaanse citroenen. Dalstons drinks bevatten niets kunstmatigs en hebben 1/3 minder suiker dan de vergelijkbare soda’s. Naast de gezondere inhoud van deze vrolijke blikjes, zijn ze ook een stuk duurzamer. Er wordt bij Dalstons geen plastic in hun producten gebruikt en de blikjes zijn energiezuinig: het maken van een blik gerecycled aluminium vereist slechts 8% van de energie die wordt verbruikt door het produceren van nieuw aluminium. En ze nemen ook nog eens minder ruimte in tijdens het transport. Een drankje waar meer achter zit dan een hippe buitenkant, maar wel leuk staat in je keukenkastje!

Fairtrade Original & SOUQ
Was je al bekend met Ras el Hanout, Harissa of Tahina? Fairtrade Original & SOUQ brengen de Arabische mediterrane keuken naar de Nederlandse markt. Van Marokko tot het Midden-Oosten: het is dé nieuwe trend in de keuken. En daar konden Nadia & Merijn’s SOUQ en Fairtrade wat mee. Ieder afzonderlijk lanceren zij een reeks producten bij de Albert Heijn die hier perfect op inspelen. Fairtrade Original brengt de veelzijdige Arabische keuken naar Nederland en laat je kennis maken met zes nieuwe kruidenpasta’s. Ze bevatten smaken uit Tunesië, Libanon en Marokko, en ze zijn ook nog eens plantaardig en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Met deze kruidenpasta’s heb ik nu al zin om in mijn keuken Shakshuka, Marokkaanse gehaktballetjes of Harira soep te kokkerellen.

De kruidenpasta’s worden geproduceerd en verpakt in Marokko, waar Fairtraide Original bouwt aan een eerljke handelketen. Het doel is alle ingrediënten te laten verbouwen door een kleine groep groente- en kruidenboeren – Fermes Bio Sehoul – in het noord-westen van het land. Sinds de start van de samenwerking in 2018 is de groep uitgegroeid van 5 naar 10 boeren en wordt er hard gewerkt aan fairtrade (en biologische) certificering. Door deze directe manier van samenwerken is de boerengroep nu al volop in ontwikkeling, waarbij iedereen hier kan genieten van Arabische smaken met de beste tomaten en citroenen onder de Marokkaanse zon. Nadia & Marijn cureerden de harissa met rozen, harissa met gekonfijte citroen, de lekkerste tahina, natuurlijk oranjebloesemwater en rozenwater, de enige echte za’atar, de echte Marokkaanse couscous, heerlijke flatbread en pitabrood, frisgeurige sumak. Alles wat Nadia & Merijn in het schap zetten is 100% natuurlijk. Ze halen al deze prachtige producten bij de beste producenten in de landen zelf of maken het naar eigen recept.

Third wave nutrition Plant Force
Third Wave Nutrition is een Deens op onderzoek en ontwikkeling gebaseerde onderneming die plantaardige supplementen en voedingsmiddelen produceert onder het merk Plant Force. Als vegan is het soms lastig om de juiste supplementen te vinden en zeker in combinatie met sporten. Nu komt Plant Force met een serie supplementen en proteïnepoeders, ideaal voor iemand met een veganistische levensstijl. Maak kennis met de Synergy proteïnepoeders: een optimale mix van onbewerkte biologische bruine rijst eiwit, erwten eiwit en biologische hennep eiwit. De poeders zijn vrij van zware metalen, pesticiden en chemicaliën. Hebben een uitgebalanceerd aminozuurprofiel en rijk aan BCAA. Ook zijn ze vrij van melk, soja en gluten. Erg fijn als je soja- of glutenintolerantie hebt. Ook werden wij verblijd met de ‘Mag Osteo’ van Plant Force. Dit supplement verhoogt de opname van calcium uit de voeding, ondersteunt een normaal immuunsysteem en de hormoonhuishouding, beschermt cellen tegen oxidatieve stress. En als finishing touch bevat dit supplement gemakkelijk absorbeerbare vitamines en mineralen van veganistische bronnen: Vitamine D3, Vitamine K2, Zink, Kalium, Borium, Vitamine C en B6. Als je het mij vraagt is dit het zeker waard om uit te proberen als je veganistisch eet!

So Vegan So Fine Chocoladepasta’s
Vegan Fine is een van Brinkers ‘beste assortimenten van 100% biologische, veganistische en fairtrade chocoladespreads die palmolie-vrij, glutenvrij en soja-vrij is. Brinkers ‘So Vegan So Fine’ past perfect in een bewuste manier van leven waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke producten en fairtrade voorop komt te staan. Brinkers komt met vier nieuwe en overheerlijke vegan chocolade pasta’s: de hazelnootpasta, amandelpasta, chocoladepasta en protein Crunchy Hazelnootpasta. Dit klinkt toch als muziek in je oren? Bij mij als chocoladefan in ieder geval wel, en zeker omdat ze vegan zijn en vrij van palmolie.

Lazy Vegan frozen ready meals
Druk met je werk, school of gezin? De meeste mensen hebben geen zin om dan een uitgebreide maaltijd te maken. Het liefst zou je meteen op de bank willen ploffen met een snelle maar ook voedzame maaltijd. De keuze voor een diepvriesmaaltijd wordt dan al snel gemaakt. Goed nieuws: ze zijn er nu ook voor vegans! Meer mensen zouden een dagje minder vlees willen eten als het ze wat makkelijker wordt gemaakt. Het is beter voor je gezondheid, voor het dierenwelzijn en veel beter voor onze planeet. Daarom is er Lazy Vegan: complete diepvriesmaaltijden boordevol groenten en proteïne, maar zonder vlees of andere dierlijke producten, zonder soja en bovenal zonder gedoe. In acht minuten klaar! Uniek zijn de Chunky Pulled Peaz, smakelijke stukjes die qua structuur en smaak het meest op kip lijken, maar gemaakt zijn van het eiwit en de voedingsvezels van verse doperwten. De Chunky Pulled Peaz zijn vleesvervangers die ook als los product worden aangeboden in de varianten Natural en Mediterranean Herbs. Je kunt ze in een curry, een bowl, een wrap, eigenlijk in alle gerechten gebruiken waar je normaal kipstukjes of tofu in mee bakt. Lazy Vegan kun je vinden in het vriesvak bij de Marqt, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. De maaltijden kosten €3,99 per zak voor 1 persoon en de Chunky Pulled Peaz €5,99 in een zak met 4 porties.

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe ontdekkingen #46
Article Name
Nieuwe ontdekkingen #46
Description
Deze week: Dalstons drinks, Fairtrade Original & SOUQ, Third wave nutrition PLANT FORCE, So Vegan So Fine pasta’s & Lazy Vegan frozen ready meals.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!