...

Nieuwe vegetarische producten #81

door | 20 feb 2021 | Producten

Print Friendly, PDF & Email

Als bloggers zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met de actie van Oatly: Stop AM171, 3 soorten supplementen van Goldea Health, tarwestro rietjes van Wheat-Straws, een pakket vol energie boostende producten van Holland & Barrett, een heerlijke Argentijnse kruidensalsa van Chimichurri en unieke snij- en serveerplanken van ATMK. Lees wat wij ervan vonden!

Oatly ‘Stop AM171’
Misschien heb je deze opvallende actie van Oatly al voorbij zien komen. Met hun nieuwe verpakking (op dit moment een prototype) die eruitziet als een schoonmaakspray, willen zij aandacht vragen voor de eventuele invoering van Amendement 171 door de EU. Het is een wetsvoorstel waarbij plantaardige zuivel wordt gecensureerd. Zo wordt het gebruik van zuivel gerelateerde woorden verboden; uitdrukkingen als ‘bevat geen zuivel’, ‘yoghurt alternatief’ en ‘romige textuur’ mogen niet meer gebruikt worden. Dit verhaal wordt nog frappanter doordat de melklobby schijnt te denken dat het lastig is voor consumenten om te begrijpen dat een product dat ‘geen melk’ op de verpakking heeft staan echt geen ‘melk’ is. Oatly belicht met deze actie de gevolgen van de mogelijke invoering van amendement 171. De komende weken gaat de EU onderhandelen over Amendement 171 en bestaat er nog één kans dat de raad van ministers Amendement 171 gaat verwerpen. Neem het zekere voor het onzekere en teken en deel de petitie van Oatly!

Holland & Barrett
Tijdens het thuiswerken schiet het er af en toe bij in om een gezonde snack tussendoor te eten. Holland & Barrett stuurde ons een goodiebag vol heerlijke en voedingsrijke producten die de juiste energie boost geven om de werkdag door te komen. Daarnaast is het overgrote deel van de snacks die Holland & Barrett aanbiedt vegan, dus er is voor ieder wat wils!

Goldea Health
Bij ons op de redactie waarderen we een mooie verpakking altijd! Goldea Health heeft een luxe uitstraling en zou zeker niet verkeerd op je keukenkastje staan. Wij kregen een aantal supplementen toegestuurd. Premium Astaxanthine is een zeer sterke antioxidant en beschermt de bloedregenalg tegen invloeden van buitenaf. Active B12 support bevat vitamine B12. Deze vitamine is belangrijk voor allerlei processen in het lichaam; een tekort kan onder andere zorgen voor een verminderde weerstand en een lager energieniveau. Vooral veganisten en vegetariërs moet letten op hun vitamine B12 inname. Premium Vegan Omega 3 is gemaakt van algen. Omega 3, ook vaak Omega 3-vetzuren genoemd, ondersteunt allerlei lichamelijke processen maar biedt in het bijzonder bescherming tegen hart- en vaatziekten. Ook is Omega 3 belangrijk voor je gezichtsvermogen en hersenen. Goed om te weten: alle producten van Goldea Health zijn 100% natuurlijk en vegan!

Wheat-Straws – A Greener World
De ophoping van plasticafval in onder andere de oceaan wordt een steeds groter probleem. Daarom zullen steeds meer alternatieven voor plastic rietjes in de winkels verkrijgbaar zijn. Om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu, is Bas van Wheat-Straws in augustus 2019 op zoek gegaan naar een duurzaam, biologisch afbreekbaar en betaalbaar alternatief voor plastic rietjes. Ze kwamen met rietjes van tarwe; een sterk natuurproduct en ook nog eens biologisch afbreekbaar. En een mooie bijkomstigheid is dat Wheat-Straws 2% van elke aankoop doneert aan het project The Ocean Cleanup!

Argentijnse kruidensalsa 
Chimi Churri lanceert een nieuwe frisse Argentijnse kruidensalsa! Deze homemade kruidensalsa is 100% natuurlijk en vegan. Een goede toevoeging aan je vega gerecht of een borrelplank!

Snij- en serveerplank van ATMK
De unieke snij- en serveerplanken van ATMK zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit en beschikken over een antibacteriële werking. De ‘Finest’ plank is gemaakt van geperst papier, wat ‘m 100% duurzaam en milieuvriendelijk maakt! ATMK staat naast de kernwaarde duurzaamheid voor kwaliteit. Elke snijplank wordt met de hand uit één stuk massief hout gesneden. Hierdoor trekken de planken minder krom en gaan ze dus langer mee, en dat is natuurlijk goed nieuws!

Ken jij de producten in dit artikel al? Welke zou jij wel willen proberen? Laat ons het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #81
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #81
Description
Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Dit zijn de leukste nieuwe vegetarische producten!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt