...

Nieuwe vegetarische producten #88

door | 20 mei 2021 | Producten

Print Friendly, PDF & Email

Op de redactie zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Daar zitten vaak mooie duurzame producten en guilty pleasures bij. We zochten de leukste producten voor jullie uit en delen ze hier met jullie! We maakten dit keer kennis met: glutenvrije crackers van Nairn’s, nieuwe chocoladerepen van Chocolatemakers, sap van Good Jamu, kruiden van Bold Spices en fruitsap uit de cacaovrucht van Kumasi.

Nairn’s
Nairn’s maakt biscuits van de allerbeste Schotse volkorenhaver. En nu komt het merk met vijf nieuwe producten in de Albert Heijn! Het zijn glutenvrije crackers in de smaken: ‘cracked black pepper’, ‘cheese whole grain crackers’, ‘flatbread caramelised onion’, ‘flatbread rosemary seasalt’ en ‘biscuit breaks oats & chocolate’. Het glutenvrije schap is zeker een bezoekje waard dankzij deze heerlijke nieuwe crackers!

Chocolatemakers
De Chocolatemakers maken échte en eerlijke chocolade. Wij ontvingen drie heerlijke smaken: melk met zeezout en 40% cacao, puur met 65% cacao en puur met 75% cacao en cacaonibs. De repen van Chocolatemakers zijn ieder met een andere cacaosoort gemaakt: Forastero (Congo), Trinitario (DomRep) en Criollo (Peru). Elke reep heeft dus een andere boon waarbij de smaak en kwaliteit centraal staat. Ieder zijn eigen unieke smaakprofiel zonder extra toevoegingen! Onze favoriet was de pure variant met 75% cacao en de crunchy bite van de cacaonibs, erg lekker!

Good Jamu
Jamu is een eeuwenoud geneeskrachtig tonicum uit Indonesië met als hoofdingrediënten kurkuma en gember. Good Jamu brengt deze krachtige drank naar Nederland. Ze hechten veel belang aan de oorsprong van de tonic, die op traditionele wijze wordt gemaakt met zo puur mogelijke ingrediënten. Het uiteindelijke doel van Good Jamu is om te opereren met een eerlijke keten waarin de gebruikte ingrediënten op verantwoorde wijze uit Indonesië komen. Dit bijzondere drankje is volledig door vrouwen geproduceerd, het wordt namelijk traditioneel op ambachtelijke wijze door vrouwen gebrouwen. Jamu wordt sinds 2019 erkend als immaterieel erfgoed van Indonesië.

Bold Spices
Bold Spices is een klein kruiden- en specerijen bedrijfje dat de rijkste wereldse kruiden aanbiedt. Wij ontvingen Chipotle powder, Vietnamese cinnamon, Turmeric en Red kampot pepper. Leuke en vrolijke varianten om thuis in je kruidenrekje te hebben staan. Bold Spices onderscheidt zichzelf door de kruiden en specerijen direct bij boeren en boerencoöperaties vandaan te halen. Daardoor hebben zij een groot aanbod in verse producten die bovendien veel karakter hebben, doordat ze uit één bepaalde regio of van één boerderij komen. Net als bij wijn heeft de terroir sterke invloed op de smaak. En dat proef je!

Kumasi
Een drankje gemaakt van de cacaovrucht! Dat hadden wij nog niet eerder gehoord. Kumasi maakt drankjes gemaakt van het sap dat vrijkomt na het openbreken van de cacaovrucht. Normaal gesproken wordt dit sap weggegooid, alleen de cacaobonen worden gebruikt. In samenwerking met de Ghanese cacaoboeren heeft Kumasi een manier gevonden dit sap op te vangen en er een overheerlijk drankje van te maken. Daardoor wordt er niks verspild en krijgen de Ghanese cacaoboeren extra inkomen. De sapjes die je online kan bestellen zijn ‘Sappi’: een fruitige dorstlesser, puur sap, water zonder toevoegingen. En ‘Gassi’: sap met prik en vol smaak. Ideaal voor in je cocktail of mixdrankje!

Ken jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons jouw mening weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #88
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #88
Description
We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste vegetarische ontwikkelingen. Dit zijn de vegetarische producten die we deze maand hebben ontdekt!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt