Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de vegan pannekoekenmix van Panash, vitaboost drankjes van Zonnatura, de bonnenschotel zakken van HAK, zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute en vegetarisch hondenvoer van Yarrah!

Panash vegan pannenkoekenmix
Hierover ben ik echt bij-zon-der enthousiast! De vegan pannenkoekenmix van Panash! Je kunt zelf kiezen of je je pannenkoeken vegan wilt bakken of niet. Op de achterkant van de leuk ontworpen potten staan de verhoudingen van de producten die je zelf toe moet voegen vermeld. Voor de klassieke versie is dat melk en ei, voor de vegan variant is dat plantaardige melk naar keus en appelmoes! Een goed vegan baktrucje, de pectine in de appels werkt namelijk als bindmiddel! Wel op voorwaarde dat je verder een goed beslag hebt, want het werkt lang niet in elk recept. De vegan versies van de Panash pannenkoeken die wij maakten waren echter pure perfectie! Zeker een aanrader dus voor alle vegan pancake-lovers. Ik had verwacht dat ze erg duur zouden zijn, maar nee hoor! Toen ik op de website keek was ik blij verrast; een pot van 400 gram kost 3,95, hier haal je 14 goede pannenkoeken uit. De basis van het meel is gemaakt van biologische spelt en boekweit. Daaraan zijn nog verschillende smaakjes toegevoegd. Wij probeerden de smaken naturel en mango kardemom. Die laatste was erg lekker, een beetje zoet van de mango en kruidig van de kardemom. Tip: besmeer hem met vegan chocopasta van So Vegan So Fine! Verder is de vegan Panash pannenkoekenmix verkrijgbaar in de smaken: gember & citroengras, rode biet & venkel en cacao.

Zonnatura Vitaboost
De Vitaboost sapjes van Zonnatura zijn bij ons op kantoor zeker in de smaak gevallen. Vitaboost Weerstand (het oranje sapje) bevat 40 kcal en bestaat uit sinaasappelsap, appelsap, wortelsap, acerolapulp, mangopulp, duindoornpulp, gembersap en tarwekiemolie. De Vitaboost Antioxidant (het paarse sapje) bevat 57 kcal uit druivensap, appelsap, acerolapulp, zwarte bessensap, vlierbessensap, blauwe bessensap, arionasap en rozenbottelpulp. Beide sapjes zijn een goede combi van smaakvol en gezond en komen in een klein flesje (dus niet meteen een enorm literpak). Zeker een goede boost voor deze winterse dagen!

HAK bonenschotels
De kant-en-klare bonenschotels van HAK zijn echt een enorme time-saver en perfect voor een vegetarische maaltijd. Natuurlijk is het het beste om zelf te koken, maar wanneer je echte tijdnood hebt zet je zo een voedzame maaltijd op tafel die ook nog eens lekker is. De recepten zijn ontwikkeld in samenwerking met topchef Herman de Blijker. Op dit moment zijn er enorm veel varianten te koop en meestal hoef je zelf maar een paar ingrediënten toe te voegen die je zelf al in huis hebt (zoals rijst). Wij zijn fan!

Zeeuwsche Zoute
Veel duurzamer dan bijvoorbeeld zout uit het Himalaya gebergte: Zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute! Van eigen bodem is altijd beter, dus waarom zou dat niet gelden voor zout? In een land als Nederland met een overvloed aan water is dat eigenlijk niet meer dan logisch. Dit zout uit ons eigen Zeeland doet robuust en authentiek aan. In de stijlvolle verpakking zitten enorme robuuste zoutkristallen die zeker niet misstaan op de eettafel! Er zijn verschillende variaties beschikbaar om je etentje extra smaak te geven, waaronder gerookt, gekruid of met zeewier! Dit maakt het ook nog eens een leuk duurzaam cadeau om te geven.

Yarrah hondenvoer
Yarrah produceert biologisch hondenvoer en heeft een vegetarische/veganistische productlijn. Het voer is zo samengesteld dat het een complete voedzame maaltijd vormt. De hondenbrokken zijn gemaakt van sojabonen, kokosolie, witte lupine en baobab. De hond van een van ons op de redactie testte ze uit en was net zo tevreden als de hondjes op de verpakkingen van Yarrah. Qua prijs ligt Yarrah net iets hoger dan andere merken hondenvoer van goede kwaliteit. Yarrah verkoopt ook producten voor katten.

Ken jij deze producten al? Of ga je ze nog proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

Summary
Nieuwe vegetarische producten #63
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #63
Description
Als blogger word ik elke week verast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten, yum! Ik test ze voor je uit en deel mijn favoriete nieuwe ontdekkingen!
Author