Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken, zijn de vleesvervangers van Iglo Green Cuisine, Tranz Essential Amino Acid Drink, speciaal biertje Schelde Ginnegapper, Dik & Schil’s orangecello en het jackfruit kookboek van Jessica Lek!

Iglo Green Cuisine
Deze nieuwe vleesvervangers, te vinden in het diepvriesschap, zijn naar mijn mening een hele grote stap in de goede richting van Iglo! De kakelverse lijn Green Cuisine die Iglo recentelijk heeft uitgebracht, bevat burgers, falafel, gehakt, veggie sticks en vegetarische balletjes. Iglo had al vegetarische kant-en-klaar maaltijden, maar met deze snacks kun je zelf alle kanten op. Ik probeerde de vegetarische balletjes uit, want die vind ik normaal altijd erg lekker. Als je ze even in de oven doet zie je dat er erg veel vet uit komt, maar ik lees op de verpakking dat dit vooral onverzadigd is, fijn! Nog verbaasder was ik toen ik las dat ze op basis van erwteneiwit zijn gemaakt, maar liefst 72% van de balletjes bestaat uit erwteneiwit. Er komt verder geen soja aan dit product te pas. De smaak van de balletjes is ook echt lekker en vergelijkbaar met andere vegetarische balletjes. Qua structuur zijn ze een beetje zacht van binnen en niet zo compact en zwaar als vega balletjes normaal wel eens kunnen zijn. Zelf vind ik ze het lekkerst uit de oven.

Tranz Essential Amino Acid Drink
Ja, je leest het goed. Dit drankje van Tranz bevat verschillende aminozuren, eiwitten dus. Anders dan melk of chocomelk (wat vanwege de proteïne goed is voor spierherstel na het sporten) is dit drankje volledig plantaardig! Ook is het een frisdrank in plaats van een romige melkdrank. Zelf kende ik nog geen frisse drankjes die eiwit bevatten. Daarom móest ik dit wel proberen. Ik was eigenlijk wel positief verrast, je proeft namelijk niks geks aan dit drankje. Het product bevat dan ook maar 1 gram eiwit per 100 ml, wat misschien niet klinkt als heel veel, maar dit is wel een combinatie van de 9 essentiële aminozuren (die je lichaam niet zelf kan maken). Wist je dat 3 gram essentiële aminozuren hetzelfde effect heeft op je spiergroei als 30 gram wei eiwit? Dit concept wordt ook al toegepast in de medische wereld en is nu verwerkt tot een drankje voor de consument. Speciaal voor vegetariërs is daar nog vitamine B12 aan toegevoegd. De smaak ‘ginger prickly pear’ vond ik erg lekker. In combinatie met de snelle suikers vormt dit drankje zeker een goede ondersteuning van je workout!

Schelde Ginnegapper
Schelde is een bierbrouwerij met verschillende speciaalbiertjes in het assortiment. Wij probeerden een limited edition: de Ginnegapper! Dit is een gin infused Belgisch blond biertje. Een blond biertje smaakt over het algemeen wat zoet, fris en mild in vergelijking met een pilsje van de tap. Perfect voor een zonnige dag dus! Om het nog net iets feestelijker te maken, is daar als bonus wat gin aan toegevoegd. De smaak vind ik echt verassend op een hele positieve manier. Wel maakt de gin dit drankje iets hoger in zijn alcoholpercentage, uitkomend op zo’n 8,7%. Drink hier dus niet te veel van 😉

Dik & Schil orangecello
Koningsdag staat bijna voor de deur, en daar moet natuurlijk op gedronken worden! Dit jaar zal deze dag vanwege de corona maatregelen anders verlopen dan we gewend zijn. Gelukkig kunnen we deze dag toch bijzonder maken, en daar past dit oranje drankje bij. Het is een leuke oranjekleurige variatie op de welbekende limoncello, een drankje dat het beste ijskoud gedronken wordt. Deze orangecello is ook nog eens super duurzaam, hij wordt namelijk gemaakt van de sinaasappelschillen die de horeca na het persen laat liggen. De smaak is van zichzelf zacht en fris met een klein bittertje. Hij is met zijn 28% alchohol ook goed te gebruiken voor een cocktail met bijvoorbeeld gingerbeer of om een gin tonic net iets meer pit te geven. Al met al een topdrankje om van deze feestelijke dag te genieten!

Jackfruit
Grote kans dat jij al een keer een broodje ‘pulled jackfruit’ hebt gegeten, of dit in ieder geval ergens op de menukaart hebt zien staan. Dit stuk fruit kan door zijn vlezige structuur namelijk heel goed worden gebruikt in vegetarische gerechten. Wat je misschien nog niet wist, is dat deze vrucht ook nog eens enorm veelzijdig is. Jessica Lek is net als wij groot fan van de jackfruit, en schreef een heel kookboek over de talloze toepassingen die hij heeft. Zo kun je de jonge variant verwerken in veel verschillende hartige gerechten, van salades tot spreads. Wil je meer weten? Klik dan hier voor mijn volledige review over het kookboek Jackfruit van Jessica Lek. Een blik jackfruit van Fairtrade is nu ook gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn, dit is al meteen klaar om te gebruiken dus je kunt er zo mee aan de slag!

Kende jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen jouw mening heel graag!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #65
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #65
Description
Als blogger word ik elke week verrast met vegetarische producten. Ik test ze uit en deel mijn favoriete nieuwe ontdekkingen!
Author