Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de koffiecups van Wakulicoffee, de vegan wijnen van Thomson&Scott, verschillende soorten zaden van Linwoods, de smaken van YAYA kombucha en de nieuwste vleesvervangers van Vivera!

Wakulicoffee
Dit jonge bedrijf is opgestart in 2016, met als doel het verbeteren van de koffie industrie. Hier dragen zij inmiddels dan ook hun steentje aan bij, door de koffieboer direct met de klant te verbinden. Wat zij bieden is een eerlijk eindproduct: een kwalitatieve koffie. Door een scherp oog voor kwaliteit en een nauwkeurige werkwijze heeft Wakulicoffee een streepje voor op grotere merken. De smaak van de bonen is door een kleinschalige productie meer consistent en hierdoor is een lichtere branding nodig. Dit proef je dan ook in de koffie, een mooi en natuurlijk product. De boeren krijgen daarbij ruim 3 keer hogere lonen dan gewone supermarkt koffie, omdat Wakulicoffee zelf ook een groot deel van de winst deelt. De cups zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar, do I need to say more? Een super bewuste keus voor alle koffieliefhebbers, opgezet door mensen met een goed hart.

Thomson&Scott
De eerste zomerachtige dagen zijn een feit, en met de vakantie in zicht is het tijd voor bubbelwijn. Ook dit kan nu helemaal verantwoord en veganistisch met de vegan wijnen van Thomson&Scott. Onder leiding van CEO Amanda Thomson bracht dit merk haar eigen wijn uit. Aan de wijnen zijn geen dierlijke producten te pas gekomen en daarnaast zijn ze helemaal organisch. Ook zijn er geen extra suikers aan toegevoegd, ‘want jij bent zelf al zoet genoeg!’ Daarnaast is al het verpakkingsmateriaal recyclebaar. Kortom, een verantwoorde zachte bubbelwijn, heerlijk voor een zonnige dag. De wijnen zijn nu verkrijgbaar als een prosecco, of een alcoholvrije bubbelwijn. Ik proefde de alcoholische variant en was zeker onder de indruk. Ondanks dat de prosecco laag is in calorieën en er geen suiker is toegevoegd is hij helemaal niet zuur. Een natuurlijke prosecco, die licht zoet smaakt van de oorspronkelijke organische druiven! Dit is er zeker één om te onthouden voor een feestelijke gelegenheid!

Linwoods
Dat zaden hartstikke gezond zijn wisten we al, ze bestaan namelijk grotendeels uit vezels en bevorderden de vertering. Zelf meng ik elke dag lijnzaad door mijn havermout met fruit. Het verschil tussen gebroken en niet gebroken lijnzaad leerde ik pas recent: heel lijnzaad zit vol met vitaminen maar je moet er goed op kauwen, gebroken lijnzaad verliest wat van de nutriënten maar wordt makkelijker opgenomen. Wat jij het fijnst vindt ligt helemaal aan jouw voorkeur. Linwoods heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan verschillende zaden. Heel, en gebroken. De verschillende zaden zijn verkrijgbaar in mixen en met toegevoegde proteïne of besjes. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barett.

YAYA kombucha
Over kombucha hebben we het al vaker gehad, en YAYA kombucha is een verassend en vernieuwend merk die dit gefermenteerde drankje meer aan de man wil brengen. Het assortiment aan smaken bestaat nu uit: naturel, gember, bosbes en citrus hop (hop is het hoofdbestanddeel van bier). Het drankje is van zichzelf eigenlijk een zoete thee die een tijd gefermenteerd is. Hier zijn de verschillende smaak infusies aan toegevoegd. Het resultaat is een verfrissend en verassend drankje dat je niet elke dag tegenkomt!

Vivera
Dat wij bij De Hippe Vegetariër fan zijn van Vivera is geen geheim. In onze vleesvervanger testen komen deze producten al langere tijd voorbij maar we wilden jullie hier vandaag even op de hoogte stellen van deze nieuwste varianten. Wij hebben namelijk voor het eerst de vega kaasschnitzel met Beemsterkaas geprobeerd. Deze is niet vegan, maar smaakvol is hij wel. De crispy tenders zijn ook nieuw, helemaal plantaardig en geïnspireerd op Southern fried chicken. Super lekker!

Heb jij deze vegetarische producten geprobeerd, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #68
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #68
Description
Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Hier deel ik mijn mooiste ontdekkingen!
Author