Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: de Lekker Plantaardig vegan scheurkalender, de vleesvervangers van The Meatless Farm en de kruidenmixen van Verstegen, de sappen van Verjus en de foodjar van Kambukka!

Lekker Plantaardig
De Lekker Plantaardig scheurkalender van Chantal Overgauw is een leuk en duurzaam item op onze lijst van vandaag. De kalender bevat een gezonde dosis inspiratie, weetjes en tips voor elke dag van het jaar. Hij is perfect voor iedereen met een veganistische leefstijl of interesse in plantaardige voeding. In de kalender vind je 260 gezonde veganistische recepten die met de seizoenen mee gaan. Ook is het materiaal van de kalender zelf duurzaam: hij wordt gedrukt op FSC papier met behulp van groene stroom. Vanaf begin september kan je hem kopen, een leuk bewust cadeau voor 2021!

The Meatless Farm
Deze week probeerden wij de nieuwe vleesvervangers van The Meatless Farm. Deze zullen ook nog uitgebreid verschijnen in de vleesvervanger getest rubriek, maar ik wilde het er hier toch vast over hebben. The Meatless Farm is een kakelvers merk op de vega markt. Het komt oorspronkelijk uit de VS, maar het Europese hoofdkantoor bevindt zich nergens minder dan in Amsterdam. Op dit moment bestaat de productlijn uit plantaardige verse worstjes, burgers en gehakt. Alle drie de vleesvervangers zijn helemaal vegan en glutenvrij! Benieuwd? Nog even wachten, binnenkort kan je ze ook in Nederland bestellen!

Verstegen
Verstegen heeft het assortiment uitgebreid met een reeks vega kruidenmixen, en wij zijn daar natuurlijk hartstikke blij mee! Hier wilde ik graag al langer over schrijven, maar ik had nog niet alle smaken uitgeprobeerd. Een heleboel vegetarische maaltijden verder kan ik zeggen dat ik van elke smaak van deze lijn groot fan ben, maar in het bijzonder van de Bloemkool curry kruidenmix! Hiermee zet je in een handomdraai een geurige Indiase curry op tafel, zonder extra oliën, suiker of smaakversterkers. Er staat bij elke mix een fijn recept op het potje ter inspiratie. Zo heb je altijd al de juiste mix in huis en hoef je alleen de resterende ingrediënten te kopen. Maar ook zijn de verschillende smaakcombinaties fantastisch om mee te experimenteren! Wij zijn nog lang niet klaar met deze lijn van Verstegen, en de mixen zijn het zeker waard om te proberen! Wat is jouw favoriet?

Verjus
Dit is er één waar je misschien nog niet eerder van had gehoord; verjus. De letterlijke vertaling is ‘groene sap’ en het wordt gemaakt van jonge, onrijpe vruchten. Het resultaat is een zuur product, een vloeistof die lijkt op sap, azijn of wijn. Het stamt uit de Romeinse tijd, en ook in middeleeuwse gerechten kwam dit terug als een zuurtje op de ingrediëntenlijst. Nu viel ons oog op een Oostenrijks bedrijf dat dit eeuwenoude vergeten drankje maakt en verkoopt. De sappen van Verjus worden gemaakt van biologische druiven en zijn fris, veganistisch en calorie-arm. De ‘azijnen’ kan je verwerken in dressings en gerechten, en de wijnen kan je gewoon zo drinken. Salud!

Kambukka
Het laatste product van vandaag is de foodjar van Kambukka. En dan denk je misschien: er bestaat al tupperware in alle vormen en maten, herbruikbare boterhamzakjes, enzovoort… Maar, deze thermosbeker kan jouw lunch of snack de hele dag vers houden, of tot 6 uur warm houden. Perfect voor een salade met bijvoorbeeld avocado of een lekkere maaltijdsoep. Handig voor op vakantie, tijdens een lange wandeling door het bos of een dagje op het strand. Wij zijn er over uit dat dit product op heel veel manieren van pas zal komen!

Heb jij een van deze producten geprobeerd of ben je het van plan? En wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #69
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #69
Description
Wekelijks testen wij de nieuwste producten, zowel vegetarisch als vegan! Hier delen wij onze favorieten. Leuk voor jezelf, of als een duurzaam cadeau!
Author