Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten óf guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In deze unboxing deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn de Fairtrade Original Mexicaanse kruidenpasta’s, Jumbo Lekker Veggie vleesvervangers, Tasty Basics muesli met noten en zaden, Honig peulvruchten pasta, de Van de Boom siropen en de spice mixes van Lima!

Fairtrade Original
Dit wereldmerk neemt ons altijd mee op reis naar verre oorden, en zorgt ervoor dat wij de mensen daar kunnen steunen. Eerlijke lonen en verbeterde werkomstandigheden zijn eigenlijk al de beste ingrediënten van elk gerecht. Nu heeft Fairtrade Original deze gecombineerd met de beste smaken van Mexico. Deze nieuwste kruidenpasta’s zijn perfect voor vegetarische gerechten. Zo zijn er twee verschillende salsa’s voor enchilada’s te koop. Wij probeerden de rode variant met een lichtpittige smaak en de mix voor tortillasoep. Deze kruidenpasta’s resulteren gegarandeerd in een echte fiësta!

Lekker Veggie
In lange tijd ben ik niet zó enthousiast geweest over een product als over de nieuwe vleesvervangers van de Jumbo. Zoals je misschien al had opgemerkt, is het vega assortiment nogmaals uitgebreid! Lekker Veggie is de opvolger van het eerdere huismerk Veggie Chef. Bekende producten zijn vernieuwd en verbeterd, en persoonlijk kan ik hier niet blijer mee zijn. Er is in deze lijn natuurlijk aandacht besteed aan de smaak, maar er is ook extra gelet op de voedingsstoffen. Vooral de voedingswaarden van de kipstukjes en het rulgehakt zien er bijzonder veelbelovend uit!

Tasty Basics
Tasty Basics is de winnaar van de Jaarprijs goede voeding van 2020 met een fantastische koolhydraatarme muesli. De muesli zit boordevol zaden en pitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen of toegevoegde suikers. Wel is hij ontzettend rijk aan vezels. De prijs hebben ze dan ook niet voor niks in ontvangst mogen nemen, en dit is er dus zéker eentje om te proberen. In de webshop van Tasty Basic vind je nog meer koolhydraatarme producten zoals repen, brood en verschillende pasta’s!

Honig
Over het verminderen van koolhydraten gesproken, ook Honig heeft een paar mooie nieuwe producten uitgebracht. Maak kennis met de drie pasta’s van peulvruchten. Het gaat hierbij om een macaroni gemaakt van gele erwten, fusilli van kikkererwten en penne van linzen! Alle drie de varianten bestaan voor 50% uit de betreffende peulvrucht, en voor de andere 50% uit tarwegriesmeel. Ze bevatten meer eiwitten en een meer uitgesproken smaak dan normale pasta, die een beetje als nootachtig is te omschrijven. Al met al een lekkere variatie!

Van de Boom
De siropen van Van de Boom komen recht van de… ja, boom! Met smaken als groene thee citrus, mango, ananas en framboos maken dit hele lekkere en verfrissende drankjes. De Van de Boom siropen bevatten bijna allemaal 50% vruchtensap uit concentraat, en bevatten 30% minder suiker dan andere siroop. Dat is nog eens natuurlijk genieten!

Lima
De nieuwe spice mixes van Lima zijn bijzonder en lekker om toe te voegen aan allerlei soorten gerechten. De spice wasabi kale is bijvoorbeeld toe te voegen aan een poké bowl, maar kan ook wat pit geven aan een smoothie. Evenals de yuzi chili, deze wil ik heel graag proberen in een mango smoothie. Yuzu is een citrusvrucht, het zogeheten zoete zusje van de citroen. Alle drie de spice mixes zijn een leuke manier om je maaltijd wat meer smaak te geven!

Ken jij deze producten al? Welke zou je wel willen proberen? Laat ons jouw mening weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook en Instagram. We horen het graag!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
Nieuwe vegetarische producten #73
Article Name
Nieuwe vegetarische producten #73
Description
Als blogger krijgen wij veel pakketjes toegestuurd. Hier delen wij onze favoriete vegetarische producten die zeker de moeite waard zijn!
Author