...

Pizzatest met de nieuwe vega(n) pizza’s van Dr. Oetker!

door | 9 sep 2021 | Adv, Producten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Als je langs het diepvriesvak loopt in de supermarkt, ben je ze vast wel eens tegengekomen: de pizza’s van Dr. Oetker! Vanaf vandaag zal je naast de welbekende Ristorante en Big Americans pizza’s een nieuwkomer zien in het schap: 100% vega(n) The Good Baker pizza’s!

The Good Baker pizza’s van Dr. Oetker
Dit zijn drie vega(n) pizza’s, die een gezondere optie in het vriesvak bieden. Van de in totaal drie nieuwe pizza’s in het schap, zijn er twee 100% vegetarisch en is er één zelfs volledig plantaardig! Dat is niet alles: de krokante dunne bodems worden gemaakt met andere ingrediënten dan je gewend bent, zoals havervlokken, zuurdesem of spinazie. De pizza’s zijn rijkelijk belegd met groente en zijn een bron van vezels, wat helemaal in lijn is met de Nutri-score A of B op deze pizza’s. Ook is de verpakking het benoemen waard: de kartonnen doos waar de pizza in komt, bestaat namelijk volledig uit gerecycled materiaal van duurzame bronnen. Deze pizza’s zijn dus beter voor het milieu én gezonder. Tijd om deze echte feel good vega(n) pizza’s te proeven!

De pizzatest!
Je kan ons altijd wakker maken voor een pizzatest, maar zeker na de zomervakantie – wanneer we allemaal weer op de gezonde(re) toer gaan – komt deze gezondere pizzatest als geroepen! Want een gezondere pizza is toch wel het beste van twee werelden. Tijd dus voor een proeverijtje. Op het menu staat een drietal pizza’s: de Veggie Mix (vega), de Broccoli & Mushroom (vega) en de Spinach & Pumpkin seeds (vegan). De volledige redactie is aangeschoven en we gaan op zoek naar onze The Good Baker Favoriet, lees snel verder voor het oordeel van het testpanel en ontdek onze favoriet!

Veggie Mix (vega)
De Veggie Mix pizza is helemaal vegetarisch, heeft een zuurdesem bodem, is belegd met een groentemix van gegrilde courgette, gegrilde paprika, gemarineerde tomaat, olijven, ui en mozzarella en heeft de Nutri-score A gekregen. Wat vindt het testpanel? De pizza is met veel groente belegd, wat goed in de smaak viel! Tegelijkertijd vindt het panel dat deze pizza niet direct een overtuigend vega of vegan imago heeft, wat het een toegankelijke pizza voor iedereen maakt. Dit heeft alles te maken met de verschillende, kleurrijke groente die je op de pizza ziet, die tevens erg lekker smaken. Vooral de courgette springt eruit, dat is een groente die je helaas nog weinig op pizza’s tegenkomt. Dus, extra punten voor de courgette op de Veggie Mix! Tot slot geeft de zuurdesembodem de pizza een gezond karakter. Deze is goed van smaak en heeft een fijne, stevige structuur waardoor je ook het idee hebt dat je goed bezig bent.

Broccoli & Mushroom (vega)
De Broccoli & Mushroom pizza is 100% vegetarisch, heeft een pizzabodem waar spinazie in verwerkt is en is voorzien van de Nutri-score A. De samenvatting van het testpanel van collega’s omschrijft de pizza als volgt: een pizza met een knapperige bodem, belegd met een royale hoeveelheid kleurrijke toppings én de kleur: WOW! Iedereen is direct benieuwd naar de pizza met de groene kleur en deze stelt niet teleur. De groenten worden duidelijk herkend en de combinatie van broccoli, champignon, basilicum en mozzarella is erg lekker. Over de bodem wordt het volgende gezegd: “de bodem heeft meer smaak dan een reguliere bodem, wat deze pizza echt uniek maakt”. De kleur van deze pizza heeft de harten van het panel gestolen en de rijke hoeveelheid broccoli en champignons, geven de pizza een culinair imago.

Spinach & Pumpkin Seeds (vegan)
De plantaardige pizza zit in een knaloranje verpakking die niet te missen is: het is de Spinach & Pumpkin Seeds pizza. Deze pizza heeft een bodem met havervlokken en is belegd met spinazie, pompoenpitjes, gemarineerde tomaatjes, rode ui en plantaardige kaas alternatief. Dit is een bijzondere combinatie, want pompoenpitjes waren we nog niet eerder tegengekomen op een diepvriespizza. Hierdoor scoort deze pizza extra punten voor creativiteit! Dit is ook de meest verrassende pizza; de pompoenpitjes en spinazie blijven een goede combinatie. De meesten van ons vonden deze pizza misschien wel de lekkerste vegan pizza die ze tot nu toe hebben geproefd! De pizza heeft een goede bodem en is de perfecte balans tussen “echt genieten” en “toch nog een beetje gezond”. De vegan kaas speelt geen hoofdrol op de pizza, dit zijn echt de pompoenpitjes die een lekkere bite hebben. Verder is de pizza lekker van smaak, de zoutste van de drie en precies wat je van een diepvriespizza verwacht, maar dan vegan!

De winnaar!
Tromgeroffel! Bij ons als winnaar uit de test… The Good Baker Broccoli & Mushroom pizza! Het was niet makkelijk maar er kan maar één winnaar zijn. De doorslaggevende factor was de uitgesproken look en smaak van de pizza! Deze groene pizza is niet alleen een feestje voor het oog, maar ook nog eens heel erg lekker. Maak een pizzafeestje en probeer The Good Baker pizza’s zelf. Laat je ons weten welke pizza jouw favoriet is? We zijn benieuwd!

Heb jij één van deze pizza’s al geprobeerd? Welke is jouw favoriet? Verras ons met een foto van jouw The Good Baker pizza via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Pizzatest met de nieuwe vega(n) pizza's van Dr. Oetker!
Article Name
Pizzatest met de nieuwe vega(n) pizza's van Dr. Oetker!
Description
Het diepvries pizzaschap is uitgebreid met nieuwe gezonde(re) vega(n) pizza's van Dr. Oetker! Lees hier ons review van The Good Baker pizza's.
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

5 Reacties

 1. Margareth

  Ik lees bijna alleen maar positieve reviews over deze pizza’s. Ik heb ze gegeten en ik mis twee dingen: smaak en wat crunch in de bodem. Ik vind het een flauwe hap. Niet voor herhaling vatbaar.

  Antwoord
  • Karlijn Swaen

   Hi Margareth,

   Wat jammer om te lezen dat deze pizza niet bij jou in de smaak valt, smaken verschillen!
   Wellicht is er in de toekomst een pizza die jij wel lekker zal vinden!

   Liefs,
   Karlijn

   Antwoord
 2. Ine

  Wat was er mis met de vorige versie van de mushroom broccoli met spinazie bodem pizza? De nieuwe versie is niet lekker. De bodem wordt niet knapperig en de pizza is veel minder smakelijk dan de oude versie. Een nieuwe versie is zeker geen verbetering.

  Antwoord
  • Jitske IJlstra

   Hi Ine,

   Wat jammer dat je dat vindt! Stiekeme tip vanuit mij: Ik zet de oven vaak een tikkeltje hoger dan op de verpakking staat. Bij mij wordt de pizza dan wel knapperig! Hopelijk heb je er iets aan!

   Liefs,

   Jitske

   Antwoord
   • I.koene

    Allemaal erg lekker maar mijn voorkeur de broccoli , champignon pizza.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt